2013. március 25., hétfő

A Hebi-s barmok 17. rész / Füves Pillanatok 06 / HB Különkiadás 3


Szevahalicsákánycső.

Három művel készültem el, ám mégis csak 2db mű került publikálásra a naruto-kunon:
„A Hebi-s barmok 17. rész – Magányos veszett farkas” illetve „Füves Pillanatok 06.”

Elkészült a „Hebi-s barmok Különkiadás 3 – Megváltás” is, de nem kerülhetett mindenféle korosztály szeme elé. Ezt és az egyéb okokat a bejegyzés végén fejtem ki. Előbb a főszálról egy-két gondolat.

 

A Hebi-s barmok 17. rész – A magányos veszett farkas

Egy kis körítés: A drága kis iskolám határidőt szabott a szakdolgozatom bizonyos részeinek elkészítésére, így hamar rájöttem, hogy az időm véges. Azonban arra is rájöttem, hogy addig úgysem fogok belekezdeni, amíg a félbe nem hagyott műveimet be nem fejezem. Így rekordgyorsasággal, 2 hónap semmittevés után, a beszarásjelző által sürgetve, 1 hónap alatt elkészültem a 17. résszel.
Ez azért jó hír, mert amint vége a sulinak, a maradék 5 részt is ilyen hamar el fogom készíteni.
(A kékgyűrűs hal meg utoljára ^^”) Ez az oka annak is, hogy nem készült opening, amit amúgy szerettem volna és már elképzelésem, zeném is volt hozzá. Na de ennyi baj legyen.


Az új karakterről és a háziállatáról, Kobiról nem írok, majd megismeritek! :)
 

A 13. rész végén Suigetsu kilépett a Hebiből. Hogy miért? Azért hogy ez, a róla szóló rész elkészülhessen.  Ahhoz képest, hogy összekapott lett és kivágtam belőle 1-2 dolgot, el tudtam rejteni 1-2 magyarázó jelenetet. Pl. hogy Suigetsunak miért nem látszik sose a bazi nagy kardja, hogy Titoknak mi a képessége, és mellesleg ez volt az első rész, amelyben végre együtt láthattuk a teljes Anti-Hebit. És mint mondtam, Füvi is leszerepelte a saját kis jeleneteit az előző duplarészben.

 

StickMan meghalt. Hozzá csak annyit fűznék, hogy az ő karaktere messze nem volt (szándékosan) kidolgozva, nem úgy, mint pl. Építész vagy Titok. Hogy a firkavillából éljek egy idézettel: „Akivel csak többen vannak. „ .
Az Inside Joke-ot, nem szabad megmagyaráznom!
Bocsánat. ^^”

 
Ma fél5kor levetítik a Füvi életét egy filmfeszten, szóval most oda vagyok hivatalos. Szurkoljatok!


Füves Pillanatok 06

Akartam egy részt, amely egy másnaposok kopi akart volna lenni, csak az Anti-Hebi szereplőivel. Azonban erre nincs időm, így a sztorit inkább elhadartuk egy híradó formájában. Ott, amiket elmondtak, hogy melyik AH taggal mi történt, ugyan az lett volna ebben az elkészítésre nem kerülő részben. Erről ennyit.

 

A Hebi-s barmok Különkiadás 3 – Megváltás.

+16



Most szögezném le:
Nem vagyok beteg, nem akarok öngyilkos lenni, nem rossz az életem és iszonyat boldog vagyok!!!

Ez a rész nem kerülhetett fel a naruto-kun oldalára mert a rész tartalmaz olyan jeleneteket, illetve tévesen leszűrhető következtetéseket, amelyeket az oldalt látogató fiatalabbik korosztály tagjai félreérthetnek, illetve sokkoló lehet a számukra!!

Matten én Én már ősidők óta akartunk egy olyan filmet, amelyekben MI vagyunk a főszereplők, csak ugye a távolság miatt sose jött össze, így hát írtam egyet. :D

Rögtön egy kifogással kezdenék, a fekete herpeszek elkerülése érdekében: A filmet Kettő, azaz 2 nap alatt forgattuk! Így a rengeteg hibát, hiányosságot MI is tudjuk, és észrevettük. Ezért hívják ezt egy amatőr filmnek!

Ami legjobban szétcseszte az idegrendszeremet, hogy a film után találtam meg a vérkapszuláimat! :’(


Matten leutazott hozzám és mindkét nap, hajnalig, Szombaton reggelig forgattunk, a kib*szott hidegben, szakadó esőben (ami csak adott a látványra :P) és iszonyatos szélben (ez pedig a hang minőségére ment). De megérte.
Végre lett egy közös filmem Mattennel!
SZERETLEK BRÁDÖR! :D :D

(Vicces vidik a Különkiadás 3hoz)
http://www.youtube.com/watch?v=jup4qtkZHwA&feature=youtu.be

Ui.: *SPOILER* Jótanács: Soha, SOHA ne nézesd meg anyáddal azt a filmet, amelynek a végén meghalsz, meg zokogni fog. (tapasztalat :’( )

És most megyek a vetítésre, utána meg szakdogát írni. Kívánjatok szerencsét! 
Csákáány.

17 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Basszus, már te vagy a 3. ember aki elsírja magát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy most értem nem rég haza a filmfesztről ahol KÖZÖNSÉGDÍJ-as lettem! :D (Megint mint anno az első 3 részemmel) :D
      Nyertem sok mindent.
      Azt furcsállom, hogy ugye a Füvi életét az ott lévők közül kb senki nem érthette mert kb semmi előzményt nem láttak, mégis tetszett nekik.:D

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Ha már úgyis meg lettem szólítva akkor elmondom, hogy a film jobban tetszett. Amatőr film, de látszik, hogy van érzéked hozzá - nem is értem, miért nem csak ezt csinálod.
    Látszik, hogy van érzéked a kamera kezeléséhez, és agyonhasznált sablonokat is jól használsz (fekete-fehér és színes kép váltakozása, szimbolikája).
    Ami nagyon zavaró volt, azok a színészek, nyilván azért mert nem színészek. Érdekes, hogy a haverjaid elképesztő underplayinget nyomatnak, míg Matten meg azt az igazi tenyérbemászó overplayinget, amit csak a gimis színjátszókörösek tudnak produkálni - azért mert azt hiszik, hogy tudnak színészkedni.
    Nem volt rossz, ezerszer látott történet, de nem ártott meg ezeregyedszerre sem.

    --

    Az új HB rész szokásosan kritikán aluli. Pedig a grafika egyre jobb, az animációk is fejlődnek. A történet továbbra is értékelhetetlen, iszonyú, hogy ezt a Petramaru szálat még tovább húzod. Már többször leírtam, hogy egyrészt baromi nyál, másrészt meg a néző nem tudott azonosulni Suigetsu és Petramaru románcával, mert csak fél rész volt rászánva. Abban is megismerkedtek, a következő képkockán meg már halálosan szerelmesek voltak egymásba.
    Dialógusokat még mindig nem tudsz írni, ami érdekes, mert a filmben pedig nem annyira rosszak. Emiatt a résznek kétszer kellett nekifutnom, mert a Petramaruvá alakult Titok monológjánál sírva-röhögve kapcsoltam ki a lejátszót a faszba. "A második képességem az...", "Én pszichológiailag támadom az ellenfelem..." és az ehhez hasonló megszólalások még egy Ben10 kategóriás mesékben is a szar kategória, pedig azok a 6-10 éveseknek íródnak, te meg szerintem nem őket céloztad meg a HB-al.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Színpadi színészetet tanulok, ami nagyban különbözik a filmszínészettől, ezért hajlamos vagyok túljátszani ha nem figyelek, kezdőknél előfordul. A gimnazista színésszakkörösök is afelé sandálnak.
      Szóval köszönöm a nyers, de igencsak jogos kritikát, tisztában vagyok vele :) majd igyekszem jobbá válni hogy megfeleljen neked is a szint

      Törlés
    2. Derpy azèrt Zoli mèg mindig jobb szovegeket ìr mint George Lucas ;) ès ezzel nem Zolit akarom vèdeni :D

      Törlés
  6. Ez a te véleményed, elfogadom. Nem kötök bele, csak egy kifogást írnék: A film szövegét nem rég írtam, a HB17 szövegét 2 éve. :D
    Köszi, hogy megnézted őket.

    VálaszTörlés
  7. Na Zolcsi,kicsit kèson teszem tiszteletem,de ami kèsik nem mùlik. :) kezdenèm a filmeddel:
    Egy nagyon szèpen kidolgozott sztori lett de mègis tùl bonyolult volt elsore.Kètszer kellett nekirugaszkodnom mire èrtettem mi folyik itt.A valòs ès pàrhuzamos dimenziòt jòl kavargattad de nèha az ember nem èrtette most èpp melyikben van.Bàr feltunt,hogy a szìnekkel akarod jelezni mikor hol vagyunk de eleinte mèg ìgy sem vàgtam.Tùlsàgosan in medias res volt az egèsz.Annak ellenère,hogy amator film,eddig az egyetlen komoly hibàk,az 1. jelentben az àrnyèkod matten teste mellett ès a sok utòlag felvett szinkron...Gondolok itt az egyik mardelhez intèzett mondatodra ès a tisza parton arra a suigetsu feelinges baràti szovegre.valahogy nagyon eltèrt a hangod...Aztàn sajna Mardel mèg mindìg a szìnèszet mèlypontja,pedig imàdom a hb-s garfieldos alakìtàsait,de egyszeruen nem bìr azrcmimikàt bemutatni.Amikor kiderul,hogy a csaja màssal kùr,olyan arcot vàg mintha èpp a reggeli mellett èrdeklodne az idojàràsròl ès semmi jele kìnnak vagy szenvedèsnek.Amikor ongyilkos lett akkor viszont a feladom szoveg mellè jò volt a flegma pofa...Konyit ezùttal megdìcsèrnèm,jòl jàtszotta a duhos volt havert...Ami mattent illeti................................Matten jòl szerepelt az egèsz filmben viszont......az a talàlkozàs ott a tiszànàl.....miutàn felpezsdìti az ember vèrèt azzal az uvoltèssel te olyan bèna szoveget adtàl neki,hogy az nem igaz....''ùj èletet adok neked testvèrem'' ...''egy sokkal jobbat''...Komolyan....Gyuri forogna a sìrjàban ha meghalt volna..de te legalàbb nem kezdtèl el arròl àradozni,hogy valakinek homokos a p*csàja...èrtèkeljuk :D na meg matten magyaràzkodàsai a pàrhuzamos dimenziòkròl se tetszettek.de ott mondjuk nem tudom mennyire matten ès mennyire a szoveg hibàja.Ezen kìvul minden jò volt szàmomra a te szìnèszkedèsed volt szerintem a legjobb ès nagyon tetszett az a fekete sapkàs szakàllas kohogos alternatìv karakter amit alkottàl.a vège pedig nagyon epikus volt.Gratula :) messze ez a legjobb film.. hamarosan ìrok a 17rol is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mint ahogy azt én is mondtam, a hangok terén rengeteg a hiba, nagyrésze amiket leírtál.

      Mardel az ember, aki nem tud nem nevetni. :D

      Matten azokat a szövegeket mondta hibátlanul, néha rákontrázva, amiket én írtam, így nem az ő hibája, ha netán nem tetszett, amit mondott. :)
      (amúgy érdekes, mert egy csomóan megdicsértek, hogy jók lettek a szövegek is.)

      Csak hogy tudd, az a "szakáll" 3 hónap eredménye volt xD

      Köszi, örülök, hogy tetszett. :)

      Az, hogy meg kellett nézni többször a filmet...hát...nekem ez csak bók, öreg. ;)

      Törlés
  8. Oké, a megnézése után ezen a filmen rohadt sokat gondolkodtam. Azt, hogy mennyire tetszett(nagyon), már youtube-on leírtam közvetlenül a film megnézése után, viszont azóta felhalmozódott bennem egy csomó gondolat. Ugyanis lehet hogy én magyarázok bele nagyon valamit, de ennek a filmnek nagyon durva, és mély mondanivalója van. Tehát ugyebár van itt ez a fekete-fehér világ. Látjuk, mennyire kegyetlen, látjuk mennyire rossz, és az egyetlen karakter, akivel igazán azonosulni tudunk, az Matten (Zoli még ilyen, de többször sejtetődik, hogy ő a felelős azért, ami történt). A történet is Mattennel kezdődik, róla szól a főszál, és az egész film alatt (nekem legalábbis) szimpatikus a motivációja (még ha sablonos is egy kicsit). És ezután elérkezünk a fináléhoz. A két fő karakter találkozik, beszélgetnek, és Matten egyre furcsábban viselkedik. És basszus, nincs itt szó multiverzumról, se érintkezésről egy alternatív világgal. A képlet ennél sokkal egyszerűbb. Matten őrült. Az egyetlen pozitív karakter, az egyetlen olyan karakter akivel azonosulni tudtunk, őrült. Pusztán azért, mert elege lett ebből a szenny világból, ezért belekapaszkodott egy kósza álomba, egy olyan elképzelt világba, ahol élni szeretne. Aztán a legvégén, mikor Zoli is látja ugyanezt a világot, az már pont ugyan azért történik, amiért öngyilkos lett. Neki is elég volt. Igazából nem kizárt hogy a megírás alatt ez így konkrétan nem lett kitalálva, és hogy mindezt csak én magyarázom bele, de nekem ez jött le, még annak ellenére is, hogy oda vagyok a sci-fikért :D Szóval óriási lett, már várom a következőt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Hmmm... Pedig olyan jó teóriának tűnt... Na mindegy :D

      Törlés
    3. Ez valóban egy jó teória, azonban ha így lenne, lennének hátulütői, mint pl. a számok, amit Erer említett. De van fantáziád (még t'án nagyobb is mint nekem), ami tetszik. :D

      Törlés
  9. Óh lekéstem róla amikor rá kattintok a linkre azt adja be ,hogy le van tiltva ebbe az országba :( valaki nem tudná elküldeni ide ha nem gond úgy ,hogy el is indul: danted.oldalszerk1@gmail.com email címre [A félre értés kedvéért ez az email cím a saját oldalamhoz van és nincs semmi hátsó szándékom csak meg szeretném nézni] előre is köszönöm [Kórhatáron belül vagyok]!!
    Előre kösz!!
    Am Yoko nagyon tetszenek a videóid a HB-is meg az élő különkiadás is :D
    Nah szeva!!

    VálaszTörlés
  10. Szia.
    Örülök, hogy tetszik a HB, a videót valóban letiltották, majd nem sokára írok blogbejegyzést oda felrakom hol is lehet megtekinteni. De addig elküldöm az e-mail címedre egy linket, ahonnan letöltheted. (ne lepődj meg milyen e-mail címről kapod majd :D )
    Nem vagy véletlen Zalaegerszegi ugye? Mert ott vetítették le legutóbb. :D

    VálaszTörlés