2012. december 22., szombat

A Hebi-s barmok 15-16. rész – Füves CS Élete!




http://www.youtube.com/watch?v=ObXX0JPqcXc

Szevahalicsákánycső

Elkészültem a Füves Cs életével. 35 perces lett és 1971db képből áll.
Maga a rész nem lett annyira jó, mint amennyire szerettem volna, ettől függetlenül szerintem messze a legjobb Hebi-s barmok részem lett. Ez a rész sem a poénokra ment rá. ^^”
A részben a már eddig is ismert Füves Cs (Agics) életét láthattátok, kicsit részletesebben. A jelenetben, amikor Jefkékkel beszél, próbáltam mindent megmagyarázni, itt hallatszódtak azok a kérdések, amiket nekem tettetek fel anno, mikor mondtam, hogy nyugodtan kérdezzetek, meg fogom válaszolni őket.


Ha valami kimaradt, nyugodtan kommentbe ide kérdezzétek meg! Megválaszolom!  Vagy esetleg egy újabb kis jelenet erejéig megrajzolok egy újabb Jefkék – Agics párbeszédet.
J

Kivágott jelenetek:
Voltak jelenetek, amiket kivágtam a részből, mondván hogy ne legyen ilyen hosszú az epizód. (Nem hittem volna, hogy így is eléri a 30 percet :D )

- Füvi apja megjelenik Agics álmában.
Ebben a jelenetben, Csigor, megjelenik Agics álmában és egy igen hosszú beszélgetést folytatnak. A jelenetben sokat lelkiznek, de a lényege ugyan az: Füves Csnek meg kell keresnie Jefkéket!
(Ezt lerövidítettem egy 10 mp-s jelenetre xD)
Matten gyűlöl is miatta xD

- Csvezér genjutsut alkalmaz Kócson.
Mikor Kócs hátra marad, hogy feltartóztassa Csvezért, Csvezér genjutsut alkalmaz Kócson, de kiderül, hogy ő a genjutsu-ellenállók sarja (ezért sötétebb a bőrszíne). Emiatt mondta a végén Csvezér, hogy „kár, hogy nem látod a helyes utat!”

-Jui és a mátrix
Mikor Füvi meséli Juugonak a barátaival eltöltött közös emlékeket, Jui még elmesél magáról egy olyan sztorit, hogy egyszer annyira betépett, hogy felébredt a mátrixból, de visszadugta a csövet és újra itt volt közöttünk.


Remélem sokaknak tetszett a rész.
Már csak 6db rész van hátra a filmig. Ezekben a részekben most már ne reménykedjetek sok Füvi jelenlétre, mert e rész elkészítése alatt, őszintén megmondom: A F*SZOM KI LETT FÜVIVEL XDD
Sziasztok!
J

Ui.: Érdekes, hogy ha most megnézitek a Füves Pillanatok 2-t, pont a Füvi élete zárójelenetét folytatja. Pedig mennyivel korábban készítettem el azt a részt! :D
http://www.youtube.com/watch?v=Ww5MpJLX1ZU

42 megjegyzés:

  1. youtube-ra nem akarod véletlenül föltenni? xD

    VálaszTörlés
  2. Enged 35 percet? Mert legutóbb még nem engedett, és nem akarom félbe vágni, mert bűn lenne.

    VálaszTörlés
  3. Léci valaki rakja fel mert nekem nem tölti le csodálatos külföldi mivoltom miatt. Valamiért ez a letöltő oldal mindik kibasz velem :(

    VálaszTörlés
  4. http://www.youtube.com/watch?v=ObXX0JPqcXc

    VálaszTörlés
  5. nya, nekem ez kifejezetten teszett:) yoko, megint nem kicsit alkottál:) (Jui és a mátrix... óh ne...XDXDXD)

    VálaszTörlés
  6. Fúú, ne haragudj de ez nagyon rossz volt. Mindig azzal vágsz fel, hogy a Hebis Barmok a története miatt jó, hát de akkor lássuk már!
    A párbeszédek izzadságszagúak, a szereplőknek nevezett bábuk mintha egy sulis előadáson olvasnák fel egy lapról a szövegüket, a személyiségek közti különbség kimerül abban, hogy az egyiknek kék haja van, a másiknak zöld.
    A történet ezerszer olvasott/látott, és még annak is egy végtelenül lebutított változata. A karakterek nem élnek együtt a történettel, nem érzem, hogy Cs Vezér meghatódott volna mikor a legjobb barátját (!) meg kellett ölnie, és nem éreztem fájdalmat Füves Cs jelenteiben sem. Ennek oka meg nem a még mindig rondácska rajzolás, hanem a dialógusok.
    Utoljára ilyen párbeszédeket általános iskola 5. osztályában írtam, de most komolyan.
    - Haha [random vicc] Ja egyébként Cs Vezér gonoszkodik itt meg itt.
    - Fú állítsuk meg!

    A kisiskolások írnak így, mikor először próbálnak leutánozni egy-egy tv-ben látott filmet/mesét.
    Ha már arra vagy büszke, hogy milyen jó (?) a Hebis Barmok története, akkor összedobhatnál valami olyasmit legközelebb, ami egy fokkal bonyolultabb mint egy darab bot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben megpróbáltam picit rendszerezni, hogy mi is nem jó vele, bár gyorsabban végeznék, ha azt írnám össze, hogy mi igen.
      1. A történet. Dolgok történnek, de hogy miért azt nem tudjuk meg. A Cs-k gonoszak, de hogy ez miben merül ki, azt sosem látjuk, sosem mondják el. Annyi, hogy Cs-Vezér el akar pusztítani egy egyébként hívatlan betolakodót, aki annyival védekezik, hogy "Békében tudnak élni egymás mellett". De egyébként szuperfegyverei vannak, amik tüskéket meg stb-ket lőnek ki, úgyhogy ezt annyira én nem hiszem el neki. Szóval Cs-Vezér ezért gonosz. De hogy a többi Cs miért? Illetve még ha gonoszak is, miért az az egyetlen mód, ha lemészárolják őket?
      A történet ennyiben ki is merül. A szereplők néha a semmiből jönnek rá dolgokra, pl Füves Cs az elején egyből tudja hova kell menni találkozni a kék faszival, Cs Vezér egy mondatából rájönnek, hogy mi volt az egész terve (jó mondjuk ez nem nehéz, mert piszkavas egyszerű terve volt). Minden a semmiből történik és a semmi felé tart. Nincs az eseményeknek súlyuk, így a szereplőknek motivációjuk sincs.
      2. A párbeszédeket már említettem, de hozok egy példát arra, amiről beszéltem:
      Csvezér: Srácok segíthetek?
      Füvi: Igen, mondd el az igazat!
      Csvezér: Milyen igazat? Mivel kapcsolatban? Nem értem miről beszélsz.
      Zöldhajú: Csvezér mi a célod? Miért akartál minden áron csvezérré válni?
      Csvezér: Akartam? Nem akartam. Csak így alakult.
      Zöldhajú: Lebuktál (??) Hazudsz!
      Csvezér: Mit tudsz te taknyos!

      ?? Az emberek nem így beszélgetnek másokkal. Párbeszédeket írni az egyik legnehezebb dolog, nem lehet így beleugrani. Bele kell képzelni magunkat az adott szituációba, eggyé kell válni a karakterekkel, érteni kell a motivációjukat. Persze ez csak akkor megy ha van nekik, annál bonyolultabb, hogy vezér akar lenni, hogy mindenkit irányítson. Őőőő. Általános iskola?
      Fájdalmas ezt hallgatni is. Azokra a dialógusokra emlékeztet, amit a többi fanmades csinál legtöbbször, de nekik van rá magyarázatuk, hisz 14-15 évesek.
      Matten, akiről mindenki azt állítja, hogy akkora kritikus/szinkronzseni, miért nem futotta át legalább egyszer a forgatókönyvet? Nem egy Rowlingot várok, de annál picit összetettebb dolgot, hogy netről hallott poénokat sütnek el a karakterek két iszonyat kínos párbeszéd közben.

      Törlés
    2. Végre valaki, aki értelmesen megfogalmazza azt, amiből Zolcsinak általában csak a sorozatának szapulása szűrődik le.

      Zolcsi:
      Derpyre szerintem nem lehet egy rossz szavad sem. Abszolút érthetően és szubjektív szitkozódástól mentesen írta le a HB legfőbb problémáit. Igazán elmélyedhetnél a soraiban.

      Törlés
    3. Illetve ha már lehet kérdezni, akkor én ezekre a kérdésekre várom a válaszokat:
      1. Mi is volt pontosan Cs Vezér terve? Elvileg a városban már mindenki Cs Vezérnek szólította, már Füvi apja halálakor is mindenki úgy tartotta, hogy ő lesz a vezér, szóval elég biztos volt. De ennek ellenére kirobbantott egy háborút egyetlen ember ellen (:DD), hogy bebiztosítsa a hatalmát. Apropó milyen hatalom? A részből egyértelműen az derül ki, hogy a Tanács az, ami a valódi hatalmat gyakorolja. Nem lett volna ésszerűbb CsV számára, ha valahogy inkább a tanács tagjait iktatja ki, ahelyett, hogy tök fölösleges háborút indít?
      2. Kik ezek a kék akárkik? Azon kívül, hogy ők a B-k. Miért tudnak ennyi mindent? Ha ezt tudják miért nem csináltak eddig valamit?
      3. Miért gonoszok a Cs-k?
      4. Hol vannak a Cs-k? Csak a zárójelenetek egyikében láthatóak többen, addig hol voltak? Legalább egy életkép nem ártott volna, hogy legalább tudjuk, hogy nem egy kihalt pixelkupacért kell aggódnunk, hanem hús-vér karakterek élete forog kockán. Ez úgy nehéz, hogy Füvi haverjain kívül nem ismerünk más Cs-ket, hisz őket alapból nem fenyegette a kiírtás, mivel Füvi haverjai voltak.
      5. Miért Füvi haverjai az egyetlenek, akik nem gonoszak? Ezt nem kellett volna felmérnie legalább, hátha vannak még jóravaló Cs-k? Legalább körbekérdezni mielőtt egy egész faj kiirtásáról dönt?

      Úgy kb. ennyi.

      Törlés
    4. Herp Derp
      Szerintem Matten ügyes volt, de ahogy érzed.
      Elolvastam az írományod, és természetesen nem támadlak le, leírtad szimplán a véleményed. Természetesen nem kell, hogy mindenkinek tetszen a rész.

      Így "bevédésként" (ha szabad ezt írnom) csak annyit mondanék, hogy amiket írtál mind abból a problémámból adódik, hogy nem rendelkezem olyan képességgel, amivel 2 nap alatt 2 órás művet csinálok, így össze kellett zsúfolnom a történéseket, nem volt időm kibontakozni. Így amiket írtál már magamban megfogalmazódott problémaként, szóval nem ért meglepetésként.

      Meglepetésként sokkal inkább a korábbi pozitív, hasonló hosszú irományok, valamint azok reagálása akikkel együtt néztem az epizódot érzek, így ezekkel kompenzálom a negatívumokat!

      Köszönöm, hogy megnézted! :)

      Törlés
    5. Hozzászólnék. Amiket Herp Derp leírt, azok nagy részét én is észrevettem. Pl: Nem tudjuk miért gonoszak a Cs-k, nem életszerű párbeszédek, Cs vezér világuralmi terve. Továbbá igen, zavart, hogy az egész úgy össze van zsúfolva. Viszont azt kell mondjam, hogy egy (két) elb*szottul jó epizódot néztem végig az elmúlt fél órában. Szórakoztatni szórakoztató, látszik a belefektetett munka (nem tudom ki vette észre, de elég sok jelenetben van 24 fps), igényes, vicces, és egy független produkcióhoz képest hihetetlenül epikus. Az egyetlen ami tényleg zavart kicsit az a tempó. Egyébként a fent felsorolt hibákra is "válaszolnék":
      -Nem életszerű párbeszédek? Jogos, de szerintem kibírható. Én tőlük függetlenül lazán bele tudtam magam élni a sztoriba.
      -Cs Vezér motivációja? Tény, hogy nem egy bonyolult, és többrétegű motiváció, de szerintem nem is kellett több.
      -Nem derül ki miért gonoszak a Cs-k? Nyilván ki fog derülni. Ez egy sorozat, nem kell mindent egy epizódból megtudni.
      Szóval összegzés képen nekem minden apróbb hibája ellenére hihetetlenül tetszett a Füves Cs Élete, csak gratulálni tudok érte.

      Törlés
    6. AMiket HerpDerp írt, teljesen rendben voltak.

      "-Nem derül ki miért gonoszak a Cs-k? Nyilván ki fog derülni. Ez egy sorozat, nem kell mindent egy epizódból megtudni."
      Na ez meg a másik. Bár jogosan hietit az emberek, hogy erről már (ha a FÜVES CS ÉLETÉBEN nem volt szó, akkor már sehol) nem lesz szó.
      Nem tökéletes a rész, szó mi szó.
      Köszönöm a kommentet. :)

      Dani:
      Ungdanira szerintem nem lehet egy rossz szavad sem. Abszolút érthetően és szubjektív szitkozódástól mentesen védte be a HB-t. Igazán elmélyedhetnél a soraiban.
      ...remélem nem jelent problémát, hogy ő nem negatívumot írt.

      Törlés
    7. Igen, tudom, hogy vízöntő vagy.:D

      Törlés
  7. 1. Csvezér terve volt, hogy szépen haladnak Probléma mentesen. AMint ő a vezér, ő irányítja a Csfajt, mennek tovább és leigáznak más bolygókat is.
    A "kirobbantott egy háborút 1 ember ellen" pedig csak annyiban merült ki, hogy nem fogadták be Zolthant, de legyőzni sem tudták, így örökös probléma maradt, de Zolthan nem akart háborúzni, így ő sosem támadta a Csfajt. Idők során szépen lassan háttérbe szorult (persze mindig tudták hogy ott van!)
    Milyen hatalmat? Azt a hatalmat, hogy ő irányíthat egy fajt. A Tanács olyan öregekből áll, akik bölcsen megválasztják azt az 1 Cs-t Vezértnek, akivel szerintük a népük a legjobban jár (nem ők a főnökök.)
    Emiatt nem lett volna egyszerűbb kiírtani őket, mert ha Ők megválasztják Csvezért, akkor minek írtaná ki őket?
    2. Hogy kik a B-k? Az egy másik történet. Ha rendelkeznék a korábban említett hatalommal, bemutatnám őket egy külön rész erejével is. Valószínűleg azért nem tettek eddig semmit, mert a szabályaik tiltotta az elsődleges cselekedetet, így Csigort használta fel Jefkék (aki még +ban jóságos is). Az összes Miért kérdést ami a B-kel kapcsolatos ott derülne ki, az Ő részükbe. ^^" Itt most ez másodlagos. (Látos, megfogott a rész, jöhetne a 2. rész xD B-k élete ^^")
    3. Alapból minden Cs gonosz. Elgonoszodtak. A DNS-ük átíródott. 1-2 Cst kivéve.
    5. Emiatt valószínűleg Agics nem tudott barátkozni csak olyan Cskkel akik szintén jóságosak! Ergo a barátaival. (mert mondjuk a gonosz Csk olyat akartak játszani hogy kit kínozzanak meg meg ilyesmi, neki nem jött be a játék, vagy mittom én mi történt az alatt a 12 év alatt :P -> rövid műsoridő.)
    5. Körbenéztek. Akik a börtönben vannak, azok mind felléptek Csvezér ellen, így ők tuti velük vannak. Meg ugye Tori kutatott is, így alaposan talált információt róluk.
    4...erre most mit mondjak? Mindenki tudta hogy ott vannak a Cs-k attól független hogy nem mutattam csak a várost, hisz akkor nem lett volna szó népírtásról. Ezt mindenki levágta, hogy azért nem mutatom őket mert nem fér bele a műsoridőbe. MERTEM venni a bátorságot és kihagytam őket.
    De így (amit mondtál) " Ez úgy nehéz, hogy Füvi haverjain kívül nem ismerünk más Cs-ket, hisz őket alapból nem fenyegette a kiírtás" e balga tévhit mellett mekkora meglepetés lett. Pont emiatt, hogy azt hitted (hitték) hogy ők nem halnak meg, általuk is átjött a háború, a fájdalom meg minden, így ez kompenzálta a "többi Cs"-s jelenetet. + a Végén a háborúban azért ott voltak.
    Így kb. ennyi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd, engem nem érdekelnek a kifogások. Azok mindig lesznek. Nincs idő, nem fér bele, stb. Úgy kell csinálni, hogy legyen idő, hogy férjen bele. Ezek nem érvek, csak kifogások.

      Ezek a háttérsztorik meg tök érdekesek, de egyik se derül ki a történetben. CsVezér terve még mindig nem világos. A Tanács utasítja, hogy végezzen Zholtannal, de a végén azt mondta, hogy az ő terve volt a háború. De ha az övé volt, akkor ő tehet arról, hogy Zholtan ott van ahol, de akkor meg semmi értelme a színjátékának, sem pedig a tervének. Mert tökéletesen biztos volt, hogy ő lesz a vezér, nem kellett ehhez egy győztes háború.
      Ha meg nem ő tervelte ki, akkor meg hazudott.
      Elgonoszodtak. DNS. OMG, kérlek ne. Még az agresszió sem öröklődik így, pedig az jóval egyszerűbb magatartásminta, mint a megfoghatatlan gonoszság. De mindegy ez már csak apróság. A fő baj, hogy ezt a gonoszkodást soha nem látjuk.

      De baj, hogy nem mutattad meg a várost és az életet. Mert így az egész Cs faj három darab ház, amiben egyben ég a villany. Ki a faszt érdekel, hogy ez elpusztul? Ahhoz, hogy át lehessen érezni a súlyát, ahhoz látni kéne az életet, Füvinek valami kapcsolata kell hogy legyen az ottlakókkal. Elég annyi, hogy kifelé menet egy öregasszony köszön neki az utcán, vagy bármi. Csak, hogy legalább sejtsük, hogy ami elpusztulni készül az nem egy darab szikla, hanem egy élő-lélegző organizmus/kultúra, akármi.
      Az Uchihák lemészárlása a Narutóban azért működött, azért szomorú jelenet, mert látjuk, hogy élnek ott, Sasuke életének részei. Az öreg néni, aki mindig köszön neki, a klán tagjai, akik az utcán járkálnak. Ha egész végig csak Itachit és Sasukét mutatják, akkor pont leszarom, hogy kiket nyírt ki, tőlem akár szalmabábuk is lehetnének, kb annyira ismerném őket.

      Szóval ezek érveknek elég gyengék. Az egyik felük kifogás, a másik felük meg baromság.

      Törlés
  8. ööö...Akkor mi a faszért kommenteltél ha nem érdekelnek a kifogások? :D
    Ezek nem kifogások, hanem válaszok amiket a kérdéseidre írtam, hamár kiírtam a részem végére, hogy megválaszolok minden, ideírt kérdést. ^^"

    Nem kell úgy csinálni, hogy minden beleférjen, mert nincs időm annyi, mert suliba járok, barátnőhöz utazgatok, meg itthon is dolog van. (na EZEK a kifogások!!! )

    A Tanács csak arra utasítja Csvezért, hogy látogassa meg Zolthant hogy egyáltalán lássák, kivel van dolguk, és állítsák a saját oldalukra. (ha később nem veszik hasznát, majd megölik...) De Zolthan nem akarj menni, Csvezér pedig miután megtámadta, nem tudta legyőzni, mert erősnek bizonyult. Viszont innentől kezdve meg nem volt visszaút, ellenség lett. (A többit meg már leírtam az előző kommentemben.)

    Ez az egész DNS-es dolog már ott el van fogadva, hogy ezek nem emberek, "így" semmiből nem lehet kiindulni. Ha azt mondom, náluk valami így van, akkor úgy van! (alapból rosszat akarnak csinálni, nem tudnak másra gondolni, nem tartják gonosz dolognak a gonosz dolgokat, nem lesz lelkiismeretük, tök8).

    Igazad van, hogy ha több Cs-életet mutattam volna városkával együtt, sokkal meghatóbb, szebb és kerekebb lett volna ez az egész háborúsdi, de mint mondtam nem akartam hosszú epizódot csinálni. Inkább kiírtam hogy "20 évvel később" (nincs meg az előbbi hsz-emben említett isteni hatalmam -> KIFOGÁS!)



    "A fő baj, hogy ezt a gonoszkodást soha nem látjuk."
    Ez jogos. Ezt felvehetem a "bele nem fért jelenetek" közé. Ez van.

    Egy olyan sorozatra, ami a "barmok" címet viseli, nem is mondhattál volna szebb és kellemesebb jelzőt, mint a "baromság". *.*
    Amúgy meg az érveim, amik amúgy a válaszok, egyáltalán nem baromság.
    Az 5 kérdésedből minimum 3at tökéletesen megválaszoltam, csak (és mivel nem ismerlek így úgy tűnik, hogy) nem tudod ezt elfogadni és hogy neked legyen igazad inkább odanyögöd ezt a végére, de tökmind1, véleményszabadság van! :D

    És most megyek rajzolni a 17. részt, hogy Dani barátunk újfent élvezkedhessen azon, ha valaki normális negatívumot ír a HBről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik, akkor nem sikerült megérteni. A kérdéseim azért vannak, hogy lásd, mennyi minden rossz a részben. Nem érdekelnek a válaszok rá, hacsak nem olyanok, hogy benne vannak a részben, csak elsiklottam felettük.

      Nem érdekelnek a kifogások. Hogy egy klasszikust idézzek:
      "Nice guy? I don't give a shit. Good Father? Fuck you! Go home and play with your kids. If you want to work here, close!"

      Az idézet forrását majd megkeresed ha érdekel. Ezt egy üzletember vágja a brókerek fejéhez, miszerint nem érdekli, hogy egyébként ők kicsodák, egyetlen dolguk van a melóban, hogy nyélbe üssék a kiszabott üzleteiket (close).
      Ez az egész életünkre jellemző. Ha az utcán haldoklik a legjobb barátod és odamegy valaki, hogy kioperálja belőle a pisztolygolyót egy svájci bicskával, attól elvárod, hogy tudjon operálni, és nem érdekel, hogy egyébként ő kicsoda-micsoda. Ugyanígy van ez mindennel. A világ tele van emberekkel és mindnek szüksége van valamire. Jelen esetben egy kielégítő, de nem feltétlenül tökéletes, részre.

      Senkit nem érdekelnek a kifogások. Senkit nem érdekelnek a háttérsztorik. Minket, nézőket a történet, amit előadsz, az érdekel.
      Csvezér terve bugyuta és értelmetlen? Igen, az.
      Megtudjuk a részen belül, hogy kik a B-k? Nem.
      Megtudjuk, látjuk, hogy miért gonoszak a Cs-k? Nem.
      Látjuk a Cs-ket? Nem.
      Ezek után érdekel bárkit, hogy meghalnak? Nem. De egyébként ott vannak, csak nem... "I don't give a shit."

      A néző nem háttérbeszélgetésekből akarja megtudni a történetet. Az arra jó, hogyha valami nem világos a történetben, akkor megmagyarázzuk. Nem ad hozzá a történethez, csak magyaráz. Könyörgöm az, hogy a Cs-k gonoszak, az egész történetnek az egyik központi eleme!!! És soha nem látjuk!!
      Hogy nézett volna ki, ha a Star Wars eredeti trilógiája után Lucas egy netes fórumon írná hozzá a dologhoz, hogy "Ja egyébként Luke az Vader fia".

      "If you want to work here, close!"

      Törlés
    2. Lucas kapott 9 órát és milió pénz, basszus ne hasonlítgass már hozzá meg senki máshoz sem :D
      Én csak egy kisvároi maki vagyok aki saját szórakozhatásból fogja a kis paintjét és 1 év alatt 30 percre telik neki. Ebből kiindulva ne nagyon várd el azokat amiket hiányolsz(hiányolunk). :)

      Na befejeztem. Nem hülyeség volt amit írtál, köszönöm a kommentet!

      Törlés
    3. Nem hasonlítottalak hozzá, ez csak Nálad állt össze így. A példa lehetett volna akár Dani is, ő pölö ingyen dolgozik. Az összehasonlítást Te végzed el, mikor azt állítod, hogy Lucasnak x milliója volt, neked meg semmi, ezért ne várjak el olyan minőséget. Miközben szó sem volt arról, hogy SW minőséget várok el Tőled, bár hálás dolog összemosni.
      Apropó vicces kérdés, hogy ha nem kapsz érte pénzt, akkor direkt nem is próbálsz jót alkotni? :) Kilenc óra és millió pénz kell ahhoz, hogy a szarnál picit jobbat adj ki a kezeid közül? Vagy, hogy is van ez?

      A minőségi mércék között azért vannak bőven különbségek. Lucas szuperprodukciója és a szar között például elég sok további szint van még. Az a baj, hogy ez a rész a szar felé közelebb áll, jóval. És ennek semmi köze ahhoz, hogy nem kaptál érte milliókat, nem volt 9 órád rá, meg hasonló csúsztatások.
      Ennek ahhoz van köze, hogy nem is akartál jót alkotni, ha nem is tudatosan, de tudat alatt biztos. Mert tudtad, hogyha feljönnek valami kritikák a résszel szemben, akkor lesznek kifogások, amik mögé el tudsz majd bújni: nincs idő, dolgoztál, nem kapsz érte pénzt, stb.
      A rész története egyetlen mondatban összefoglalható. Ami elég gáz ahhoz képest, hogy minden létező kommunikációs csatornán azzal büszkélkedsz, hogy milyen jó a sztori.
      Ne haragudj, de ez igen messze van a jótól, de még a közepestől és az "elmegytől" is. Mint írtam, ilyen bonyolultságú, ilyen poénokkal operáló történetet általános iskolások képesek összedobni novellaírás témában házi feladatnak.

      És akkor ilyenek után odanyögöd, hogy nem volt hülyeség, amit írtam. :D Kész.

      Törlés
    4. "Mert tudtad, hogyha feljönnek valami kritikák a résszel szemben, akkor lesznek kifogások, amik mögé el tudsz majd bújni:"
      Ne magadból ondulj ki, nem úgy csinálok egy részt, hogy először a kifogásokat figyelem. :D
      Amiket te kifogásoknak hívsz azok spontán tények voltak, de mondtam hogy nem kifogásként írtam amit, hanem válaszként a kérdéseidre (ami tökmind1 hogy csak költői volt, nem tudtam). Ezt fogd már fel.

      Ui.: A rész nem volt szar, szerintem (és mások szerint is) hatalmas alkotás lett! :D :D
      És a te véleményed nem enged meggátolni ebben, hisz több a pozitív élmény velekapcsolatban. ^^

      Megint csak hiányosan írtad össze hogy mik a bajaid, de igen, továbbra is tökéletesen megválaszoltam mindent. Te már csak a szálkát keresed és arra hajtasz hogy tied legyen az utolsó szó. Felőlem. :D (kövi hozzászólásoddal ezt alá is támasztod, én már az előzőnél mondtam hogy köszi elég volt már :D)

      Törlés
    5. Valahol mélyen nagyon szomorú, hogy egy 20+ éves srác ilyen érvekig jut el, mint: "mások szerint jó", meg "a kövi hsz-el alátámasztod, hogy csak az utolsó szó kell neked bibibi"
      Ezek után nem csodálkozom azon, hogy a történet komplexitása, képi világa, szerkezete és dialógusai az óvodát tükrözik. :(

      Ezek után már az sem érdekel, hogy a Te fejedben miket válaszoltál meg tökéletesen, hogy is állt össze ez az egész vita. A kérdéseimre, meglátásaimra vagy háttérsztorikat kaptam (amik nincsenek benne a sztoriban), vagy bullshitet ("szerintem jó és kész"), vagy kifogásokat ("nem volt idő, nem keresek úgy mint Lucas").

      Utoljára azért elárulhatnád, mert tényleg érdekel, hogyan gondolkoznak az emberek: Mi volt hatalmas ebben a részben? Ne csak valami álvicceskedő címszavakkal, hanem komolyan megfogalmazva, hogy szerinted mi teszi hatalmassá. De komolyan.
      A sztori? A karakterek? A szinkron? A poénok?
      Ne csak sorold fel, hogy: hát a sztori, karakterek meg az egész egyben, hanem írd le, hogy Szerinted miért jó a sztori, és miért érdekesek a karakterek. Te hogyan látod, a szereplők között vannak különbségek a haj színén kívül? A poénok jók? Ha igen, mitől? Az jó poén, ha valamelyik karakter utoljára általánosban hallott beszólást süt el ("adjak pofont vagy megküzdesz érte?") ?
      Most vicc nélkül, érdekel, kérlek írd le, ha lesz időd. Szerinted mitől hatalmas Füves Cs Élete?

      Törlés
    6. "A Vízöntő könnyen ideges lesz, pedig képes arra, hogy kívülállóként szemlélje azokat az eseményeket is, amelyek rá nézve kellemetlenséget okoznak, vagy a személyét közvetlenül (és negatívan) érintik.
      Általában nem is nagy dolgok miatt keveredik vitába, hanem az apró, hétköznapi rendellenességek hozzák ki a sodrából. A kirobbanó veszekedést már nem hárítja el, de utána szégyelli, hogy elvesztette a fejét.
      A Vízöntők vitában legszívesebben alkalmazott fegyvere a terelés. Rendkívüli precizitással képesek meglátni az ellenfél szemében a szálkát, annak érdekében, hogy eltereljék a figyelmet a saját szemükben ékeskedő gerendáról."

      Törlés
    7. Túlságosan nyílvánosan csinálod azt, hogy "részt kell venned mindenben".
      Ha eddig csesztél válaszolni a leveleimre, akkor a faszért nem maradtál továbbra is a háttérben? (Mert végre valaki negatívumot írt a HBről, valamint azért lássák már az emberek, hogy te is itt vagy ám, tudsz ám oltogatni meg minden húúú.) Hjaj bazmeg, nem akartam írni neked itt, de csak elérted a folyamatos célozgatós kommentjeiddel. Remélem legalább eltartott egy darabig, amíg megtaláltad a vízöntős jellemzések közül azt, amelyik a legszebbeket írja. (gonoszkópra is felnézhetsz).

      Törlés
    8. Nos, minden GONDOLKODÓ ergo nem ösztönlény, gonosz. Órákat tudnék veszekedni ezen, de csak nézzük az emberiséget, olyan gonosz, hogy saját magát pusztítja ki, kell ennél nagyobb gonoszság ? Ha fent maradunk a fán, minden állatnak és növénynek, magyarul az egész bolygónak jó lesz csak nekünk nem, már amennyire most jó nekünk.

      Így az, hogy a Csk gonoszak, egy elég magától értetődő dolog, főleg, hogy benne volt a nevükben, hogy elbaszott C-k ! Igen, nem volt benne palotapincsibelezés de ezt tényként abszolút el lehet fogadni, de szerintem kell is. Ez egy információ, ami közölve lett, egy indok, egy motiváció, miért kell kiírtani őket. Nem beszélve, hogy más bolygókat akartak leIGÁZNI, nem betelepíteni, itt erőszakos cselekedetről volt szó. Vagy ha tényleg lett volna benne palotapincsibelezés, akkor már minden átjött volna mindenkinek ? Ó kéremszépen....

      A 9 órát a filmek hosszúságára értette man, plusz a költségvetés, ergo nem kéne suliba mennie, nem kéne aggódnia semmiért, ahogy olvastam utazik a párjához, szóval, ő is ott lehetne vele állandóan. Igen, ezek kifogások, de én szívesen megnéznék egy 9 órás, tehát majdnem 18X(!!!) hosszabb 3-6 részre bontott, komplex költségvetésből álló verziót ebből a dupla részből.

      Másik hatalmas gond: ez egy sorozat, folytatásos részek, amik egymáshoz kapcsolódnak. Olyat hibának feltenni, hogy "még nem derült ki" abszolút baromság, főleg, hogy a final fight CSvezér és Csraszta között még nem volt, ahol rengeteg minden kiderülhet. Inkább jó, hogy van miért várni azt is, milyen snassz semmi lenne, ha csak odamenne és harcolnának.

      Nem mellesleg, minden sztorit össze lehet foglalni, egy mondatban, kérdés az, mennyire részletesen írod. Ha már Star Wars, akkor: vannak a jó cyberknightok és a rossz cyberknightok, akik egy örökkévalóságig harcolnak egymással, egy olyan világban, ahol gyerekkorunk rengeteg meseeleme felfedezhető. De akár melyik más kedvenc filmemet össze lehetne írni így, sőt akármit, csak felszínesnek kell lenni, ennyi.

      Bár azt kell mondanom, egész korrekten írtad le a gondokat, kár, hogy a fele egy fantasy világban, főleg egy sorozatban teljesen felesleges.

      Az, hogy a szinkron milyen, az teljesen emberfüggő. Magyar szinkront is szidják agyba főbe mindenhol, és sokszor nagyon jogosan, de ismerek nem 1 arcot, akik azt mondták nekem, hogy csak angolul hajlandók SP-t meg FG-t nézni, mert a szinkron szar. Szerintem mind a kettőnek zseniális magyar szinkronja van, emberfüggő.

      De végülis minden emberfüggő, az, hogy neked nem jön be az aktuális cucc és ezzel mindenféle szempontok alá állítod a sorozatot, már már kritikus létedet bizonygatva, az más kérdés.

      Persze, úgy itt hagyni egy ilyen hosszú kommentet, anélkül, hogy nekem miért is tetszik, picit képmutatás lenne, szóval:

      Törlés
    9. (Ez most egy egész ctrl copy lesz, nincs kedvem megfogalmazni az egészet, csak azért, hogy más szavakkal mondjam el.)

      Azt hittem, hogy majd sokáig filózok miért is van így (,hogy ennyire tetszik), és írok pár oldalnyi szöveget a hogyanjáról, de rögtön rájöttem,(hogy az oka csupán annyi, hogy) a "naruto" része egyszerűen le volt korlátozva 0,01%ra. Komolyan, amíg nem mondták a jutsu szót, addig teljesen elvarázsolt, hogy egy fanmade magyar kis animáció kellően viccesen de tökéletesen mértéket tartva az egész komolyságához képest...

      Persze, ez egyéni szocproblémám, hogy konkrétan egy narutos fansorozatban a narutos részeket rovom fel egyetlen "hibaként", de egyszerűen annyira magával ragadott nemes egyszerűségével és remekül összerakott mivoltjával, hogy szerintem ez megérdemelt volna egy teljesen független részt, persze ez semmit nem von le az összképből.

      Kimondottan tetszett az elsődleges komoly hangvétel, miközben ez egy "vicceskedős" "műfaj" -ha mondhatok ilyet-...másik remeke, hogy nem féltél gyilkolni benne -valahogy jobban sajnáltam itt akárkit, mint a sima narutoban már évek óta bárkit,,,,-, -point.


      Végül eszembe jutott mit hagytam ki az előző kommentből, a falu/város/kolónia mészárlása. Figyelj, ez "Füves Cs élete", nem "A Cs-k bukása". Míg te összehasonlítottad a Uchiha mészárlással, ahol pont a klán bukása volt a lényeg, és hogy hogyan mészárolta le Itachi a klánt! Itt viszont, azt kellett csak látunk, hogy Agics min megy keresztül, főleg, hogy neki csak a barátai voltak fontosak az egész népből, mivel szülei meghaltak. Így láttunk mindent, amit kellett. Igen, azt viszont beismerem, hogy ha mutatták volna a többi Cs-t az ártani nem ártott volna, de ismétlem önmagam, ez nem arról szólt.

      És, ha továbbviszem, Sasuke esetében -de utálok összehasonlítani- is csakis ugyanez volt, sőt még kevesebb is, ott is végigvezették, kik voltak fontosak neki és az ő halálukat kapták ki jobban, pl az öreg házaspáré, mert ők voltak fontosak Sasukének. Itt nem ez volt ? Ehm de, csak itt sokkal kevesebb személy volt, aki fontos lett volna a főszereplőnek. Nem mellékesen ott Sasuke -persze csak a történetvezetés miatt, és akkori gyengesége miatt- nem tudott semmit sem csinálni csak nekifutni Itachinak majd elfutni, itt viszont a "jó" Cs-k, komplett tervvel álltak elő, hogy megállítsák Csvezért, így a történet inkább arra fókuszált. És ezzel még egy indok, miért volt kevésbé "fontos" a Cs-k kiírtása -ami amúgy nem is lett mint tudjuk teljes kiírták, szóval "annyira" nem is kell sajnálni őket, főleg, hogy gonoszak voltak, bár az relatív-.

      Óh, és a B-k, válaszom: ez egy sorozat, akármi kiderülhet. De ez egyáltalán gond, vagy csak egy utolsó felhozandó fennakadásféleség ? Rengeteg olyan manga van, ahol ugyan így voltak a "sejtelmes, alig tudunk róluk valamit, és pont ezért tele potenciállal" karakterek, akikről esetlegesen még kevesebbet is tudtunk meg, ez adva a varázsukat. De ez még mindig egy sorozat, ahol még megtörténhet valami.

      Törlés
    10. Fú, azt, hogy az emberek gonoszak, utoljára magamtól hallottam 14 évesen, de hát az egy ilyen kor, lázadunk és egyszerűsítünk. De gondolom akkor ez ilyen metatérben lebegő kijelentés, hogy Ők az emberiség gonosz, de Te nem vagy az. Vagy akkor magadra is gonoszként gondolsz? Illetve akkor gondolom a termeszek is gonoszak, hisz rombolják a bolygót. Ugyanis a termeszek metánt termelnek, ami sokkal károsabb anyag az ózon és a légkör számára, mint a szén-dioxid.
      Hát elég szar indok a kiirtásuk mellett, hogy ők gonoszak. Az meg még szarabb, hogy a vezetőség le akart igázni egy bolygót. Nyilván ha a kormány valami rosszat (bármit is jelentsen ez) tesz, akkor az tökéletes érv amellett, hogy az egész ország népességét kiirtsák. Nagyon buta primitívség, javaslom nézz utána a népirtás és hasonló címszavaknak, általában mindegyik így indult.

      És továbbra sem indok az, hogy ez egy sorozat, később is meg lehet említeni, hogy miért gonoszak. Nem, nem lehet. Ez a rész központi eleme, konkrétan ekörül forog az egész, ez a kiindulópont. Ebből ered az összes konfliktus. Sok dolog van, ami később kiderülhet. Kik a B-k például, mert az nem lényeges a rész szempontjából. De ez egy olyan elem, amire a további elemek épülnek, így ha ez nincs kidolgozva, akkor a többi elem is a semmiben lóg - ami látszik is a részen, hiszen elkapkodott és bugyuta. Azt már meg sem említem, hogy a rész úgy lett beharangozva, hogy válaszokat ad az eddig felmerült kérdésekre Füves Cs és a Cs-k életéről. Ahhoz képest szinte egy kérdést nem válaszolt meg (amit igen, azt amúgy is sejteni lehetett), de kreált vagy egy tucat újat. Marketing fail.

      Igen, tudom mire értette a 9 órát és a pénzt. Még mindig az a kérdésem, hogy: és? Nem csak 9 órával és hatalmas költségvetéssel lehet jót alkotni. Nekem az egyik kedvenc képregényem painttel és pálcikaemberekkel készül, teljesen ingyen. Ez csak egy újabb kifogás, hogy miért ennyire silány a rész.

      A szinkron sehol nem merült fel kritikaként, ezt nem tudom hol olvastad. A dialógusok minősége volt a kérdés, hogy az-az első osztályt is csak nagy nehezen üti meg. Funkcionális analfabetizmus?

      Törlés
  9. Már az első X kommentemben leírtam a normális érveket, csak baszod elfogadni mert keresed a szálkákat, így a sokadikra már nem tudtam mit írni, kikényszerítetted belőlem az ilyen
    ""mások szerint jó", " érveket, hátha ilyenre vártál, hogy legyen megint mivel lekötni az idődet.

    Hogy miért hatalmas a Füves Cs élete?
    LE fogom írni, amint haztamentem és nem a barátnőmmel töltött időből veszem el!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jótanács: semmi sem olyan fontos, hogy szabadidődből a barátnőd ölelgetése helyett érvelj a saját stuffod mellett.

      Törlés
  10. Yoko szerintem hagyd a francba ezt a gyökér Herp-et,úgyse több ő se mint egy kiüresedett életű dögunalmas troll akinek nincs jobb dolga az életben a hülyeségek írásánál mert nem ismeri a szórakozás szót és mindenre logikus magyarázatot akar. Ha például elé teszel egy piros almát akkor csak azért is megkérdezi hogy miért piros és elvárja hogy levezesd az egészet egy egyenletben.

    DON'T FEED THE TROLL!! Örülj annak hogy rajta kívül sok mindenkinek tetszett az epizód. Már nagyon várom a folytatást és amióta bejelentetted a filmet is. Szevahalicsákánycső!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. >kiüresedett életű dögunalmas troll
      >hülyeségek írása
      >DON'T FEED THE TROLL
      >Roland23xx

      Proli pls. :)

      Törlés
    2. Nah ez a szubjektivitás!
      (De visszaveszek, mert már így is bőven került olaj a tűzre.)

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Roland23xx, kísértetiesen illik rád a "hülyeségek írása". Attól még hogy eltakarjuk szubjektív véleményekkel, a hibák ugyanúgy ott lesznek. Megjegyzem, nekem tetszett az Agics Élete, és Herp Derp-et múltbeli vitáinknak köszönhetően a pokol legmélyebb bugyraiba kívánnám, de be kell látni hogy igaza van. Ha objektívan nézzük a dolgokat, akkor a részben nem voltak benne a Cs-k nem derültek ki hogy miért gonoszak, kik a fenék azok a B-k, miért éri meg a B-knek ha kiirtják a gonosszá vált Cs fajt. Viszont a másik oldal, hogy ez egy SOROZAT! Nem egy film, hanem sorozat. Szóval lehetséges hogy megkapjuk a felmerült kérdésekre a választ, az eljövendő részekben. Vegyünk egy rohadtul egyszerű példát. Hogy nézett volna ki mondjuk az Odaát című sorozatban egy rész alatt derül ki, hogy Sam Winchester azért álmodik dolgokat, mert Azazel mikor fél éves volt, démon vért csepegtetett a szájába, hogy kiválasszák Lucifer ideális porhüvelyének? Jó most aki nem ismeri az Odaátot, az lófaszt nem ért belőle, de a lényeg: rohadtul nem kell mindennek egy rész alatt kiderülnie.

      Törlés
    5. Persze, meg lehet mutatni később is. De egyrészt yoko lelőtte az egyik hozzászólásába, hogy azért gonoszak, mert olyan a dns-ük (:DDDDD), tehát nem igazán akarta ezt megmutatni egy későbbi részben.

      Másrészt meg elnézést, de valakitől, aki a történetek írásában és a szereplők neveinek kitalálásában ekkora zseni, lásd: Agics (Csiga), Reszóf (Fószer) Zolthan (Zoltán), Gömb (gömb), valahogy nem várok olyan eget rengető bravúrt.

      Ui.: Apropó ilyen zseniális névkreálások után, meg úgy az egész HB történetének ismerete után kurva vicces elolvasni a fan made news-on az interjút, ami arról szól, hogy mennyire a kisujjába van a történetírás, meg hogy mennyi ötlete van. :DD Komolyan, sírva röhögtem.

      Törlés
    6. Na jó, ezt nem bírom tovább nézni, én is hozzászólok... Mindkettőtöknek igaza van, mert tényleg nem lett bemutatva a CS faj, h miért gonoszak, vagy h kik a B-k, ami elég nagy hiba. Viszont nem lett sz*r a rész, mert amit bemutatott, az egyszerűen (számomra) fantasztikus volt :D + tényleg, örüljünk, h a sok teendője mellett ennyit tudott beletenni, az milyen lett volna már, ha mondjuk mittudomén bemutatja a B fajt, de mondjuk nem mutatja be Zolthant/ahogy CS vezér megöli füvi apját... az jóval nagyobb hiba lett volna :D ennyi voltam

      Törlés
  11. nocsak, nocsak, két napig nem nézek fel netre és máris mindenki összeveszett mindenkivel:D *na nem mintha bele akarnék szólni vagy többre tartanám magam nálatok:)*

    VálaszTörlés
  12. Bakker itt minden elhangzott nekem màr nem is maradt mondanivalò? :(

    VálaszTörlés
  13. Ehh... Nah MOST el nem olvasom amit írtatok, szal... Na mindegy... A sorozat jó, elejétől a "végéig". A hangok tiszták, és a képi hatás is színes és élettel teli. Egyébként tényleg jó hangod van. Generiációk mennek, generációk jönnek, majdcsak lecserélnek egy öreg szinkronost rád... :P Vagy valami ilyesmi. Öhm... Amúgy lehet csak én vagyok lusta vagy nemtom, de le a kalappal előttetek amiért bírtátok szusszal eme sorozatok létrehoztát. Én még mindig csak egy "résszel" bíbelődök, mellesleg (szerintem) könnyebb programmal is munkálkodok... Höhööö de ha kész is lesz, nem jelenti azt hogy nem folytatom. Utálom magam! (ez kamu). Azbiztoshogyszusszanokeggyetutána,namindegyjókasorozataitok,mindegyikperfekt,ügyikvagytokstbstbstb,byebye
    U.I.: Nem vagyok rajongó, és nem kapuzárási pánikból készítem a projektet, tvbb(továbbá) észrevettem, hogy mindig ugyanazokat a szavakat használom, ha mellékesen megakarok jegyezni valamit... Ja még annyit, hogy találtam egy névrokont Csillag Tamás (valamelyik rész híradosának szinkronhangjának) személyében. Borzalmas eset... Szóval nem összekeverni...

    VálaszTörlés
  14. Titanium Flask - TITONIC FILL - India - Titson Arts
    Get a free titanium bikes for sale delivery of TITONIC titanium flash mica FILL – India, TITSONIC titanium tent stakes FILL. TITONIC FILL. titanium belt buckle TITONIC FILL. TITONIC FILL. titanium plumbing TITONIC FILL. TITONIC FILL. TITONIC FILL. TITONIC FILL.

    VálaszTörlés