2012. január 14., szombat

Beszólok Fekete Daninak O_O :D

Sziasztok. Ugye még naaagyon régen, a ti kis kedvencetek, teljes nevén: Fekete Dániel urasága írt egy bejegyzést a már akkor is nézettségétől dagadó blogjára, aminek címe:
„Konkurencia: A Hebi-s barmok”
Nos, ennek a bejegyzésnek konkrétan az én szarrá oltásom volt az eredménye :D
Még ha nem is ez lett volna a cél, szerintem elég sokan így voltunk vele.

Amiket most írok, azzal nem visszavágok és én is írok róla egy hasonlót, hanem megmagyarázom magam (Mert makacs vagyok és ahhoz értek
J )

Az összesen 3db legnyilvánvalóbb pozitívum mellett, amit Dani odabiggyesztett, hogy ne tűnjön úgy, hogy porig olt a gyerek, idézem, hogy miket írt/látott negatívumnak:


-Poénok:
1-2 helyen eléggé lapos, sablon, klisés, erőltetett poénok kapnak felesleges hangsúlyt. Az "Ütlek, borulsz!" szintű általános suliban közkedvelt kötözködő/felvágós beszólásoktól kezdve, a f*sz alakú dolgokon át, a "-Hogy ölsz meg? -Azt mondanám neked, hogy a jobb ajtó a kiút, pedig az a halál!" kategóriájú számtalan B filmben ellőtt poénoktól nem igazán veti le magát az ember a székéből.
-Mellékszereplők:
A sorozat címe Hebis barmok, egy Naruto alapú paródia. Mégis tele van.. hemzseg a felesleges, olyan karakterektől, akik nemhogy a Narutóhoz, de semmiféle egyéb közismert Film/Rajzfilm/Képregény stb.-hez nem köthetőek. Mindössze random karakterek, komoly személyiséggel és sztorival.
A legjobb példa erre az általam már sokszor említett (átkozott) Füves CS. Akinek még a neve sem fűzhető semmiféle poén jellegű alapra. Teljesen képbe nem illő karakter, aki ráadásul még 5. főszereplőként is csatlakozott a Hebihez.
-Ének:
Nincs rossz hangja Zolinak. De ezzel nem kell feltétlenül visszaélni. Az első Boci-boci tarkázás még poén volt. Ám azóta kissé túl lettek erőltetve az énekek. (Nem kell említenem Deidara zuhanás közbeni jódlizását.)
-Rajzolás:
Ez még kisebb negatívum. Ugyanis Omni se rajzolt jobban, mint Zoli, mégis hatalmas népszerűségnek örvendhet sorozata.
-Cím:
Elsőre, aki meglátja a címet, rögtön azt szűri le, hogy valami analfabéta divat-hungarista készítette a sorozatot. Pedig Zoli korántsem ilyen ember. Frappánsabb/csalogatóbb címet is kaphatott volna a paródia.

Magyarázkodásom:

-       Poénok:
Mivel az eleje óta hangoztatom, hogy a sorozatom nem a poénokra, hanem a TÖRTÉNETRE fog épülni, így ez csak annak negatívum, aki arra vágyott 
De sokan vannak, akik a történet miatt szeretnek egy sorozatot. Teljesen emberfüggő.
Na, most kiemelni (vagy kikeresni) a legbénább, semmit mondó poént nem fair. Majdnem támadásnak is lehetne venni. Igaz akkor még csak 8db rész volt, és az is igaz, hogy többször hangoztattam, hogy az első 7 részt még nem nagyon terveztem meg, ettől független biztos találtál volna (kedves Dani  :D ) olyan poént, amit ha kiemelsz nem azt szűri le az emberke, hogy negatívum
J


 
-       Mellékszereplők:
tele van…hemzseg a felesleges, olyan karakterektől, akik nemhogy a Narutóhoz...,”
A Tied meg hemzseg a Főszereplőktől, akik mind mennek a Narutóhoz. Én ilyen téren a tizenakárhány szereplőd mellett kemény 4db-bal vagyok megáldva. Kellenek az új szereplők. Hogy mi
ért nem térnek vissza az alap történethez pont úgy ahogy nálad? Az animében több szálon futott és sokkal több dolgot tudhattunk meg az akatsukiról mint a hebiről. Ebből kiindulva nem nehéz vicceket alá rakni a már ki talált történet alá.. viszont a "HEBI"-ről mennyit is láthattunk az animében? Sokkal kevesebbet, mint az Akatsukiról és ezért kellenek az új szereplők meg az "új" történetek.
Ui.: Rémlene, hogy valamikor már megjegyezted nekem, hogy ez a néző pontod megváltozott…de javíts ki ha tévedek, most az akkori bejegyzésedet nézem.


-       Ének:
Talán ez volt az egyetlen, amit nem vettem magamra az összes negatívum közül, amit írtál  (Még ideírom, hogy az a tény, hogy a 8-9-10-11-12ben nincs ének, nem emiatt van ^^)

-       Rajzolás:
Ennek a sorozatnak ez a stílusa már indulása óta! Nem tud mindenki olyan jól rajzolni mint te, mert ugye először is te tehetséges vagy. Régebb óta rajzolsz, szabadkézzel is tudsz, és stb. Most nem kezdem el sorolni, nem akarlak agyon bókolni: D  Van, aki ennyire képes csak, és ha ezzel tud egy sikeres sorozatot teremteni, akkor Jó a mű!

-       Cím:Igen, valóban kaphatott volna frappánsabb címet. De mi van ha azt mondom, hogy nekem ez a cím, annyira tetszik, hogy álmomba sem adhattam volna neki jobb címet? Ez a te véleményed, hogy nem tetszik a cím.  Az már csak mellékes, hogy nekem se, és még sokan másoknak se :D Helyesbítem, nekem nem az hogy,  NEM TETSZIK, hanem csak nem TETSZIK. ^^ És ugye akkoriban bármi címet adhattam volna, akkor is 1aé kopinak mondták volna, úgyhogy nem a címtől függött, hogy nézik-e vagy sem :)
(Tisztelet a kivételnek) És mint az kiderül, így utólag már egész jól meg tudom magyarázni, miért is jó cím.

A „hebi” mert hebit parodizálok (ha böki a szemed a paródia szó, akkor : szerepeltetek).
És „barmok” helyett bármilyen másik olyan szót írhattam volna, ami a „Hülyeség”re enged következtetni. Mert ez volt a lényege, hogy ezáltal jelezze, hogy kicsi részben mégis csak paródia.

Hogy ez most miért is baszarintotta a csőrömet ennyi idő elteltével?  A válasz egyszerű: Nem ez idő elteltével, hanem ez idő alatt folyamatosan. És amikor egyik ismerősöm (a NAPOKBAN) ilyennel támadott le, hogy „mit olt téged a Dani?” én meg kb. néztem, mint borjú a rothadásnak indult, de még kicsit látszódó újkapura, hogy mi a fenéről magyaráz. Beírta google-be, hogy Hebi-s barmok és az első, amit kiadott:
Dani Blogja: Konkurencia a Hebi-s barmok.
Na és itt borult ki a bili ^^ - tök jó, hogy ha netán valaki hall a HBről, és úgy dönt, rákeres google-ben, egyből ezt olvassa...
Ui:  Kedves Dani. Mint ahogy akkor te sem szekálásnak, piszkálásnak szántad az akkori bejegyzésed, úgy te se vedd ezt magadra, én sem annak szántam ^^
Kedves mindenki. Lehet velem egyet érteni, lehet, nem egyet érteni, lehet ezt az egészet, amit írtam lekakkantani.

Jogotok van az önálló véleménynyilvánításhoz.


Szép napot! :)

41 megjegyzés:

  1. Én az elejétől kezdve nem tekintettem a HB-re mint koppintás vagy ilyesmi. Amit le írtál mind meg felel a valóságnak. A címmel pedig semmi baj mert alapul véve az Egy Akatsukis Élete címet és az első néhány részt amiben majdnem folyamatosan fő szereplőnek tűnik számomra Hidan, mintha az Egy Hidanra utalna. Persze ez csak az én meglátásom. Lehet hogy a történeted nincs tele tömve poénokkal, de pont ez a lényeg. Története van. Én kb. így gondolok a HB-re.

    VálaszTörlés
  2. Én csak ennyit fűznék az ellenészrevételekhez: Fáziskésés :P

    VálaszTörlés
  3. Kovikussz, azt elflejetettem odaírni, hogy
    "tisztelet a kivételnek" :)

    VálaszTörlés
  4. Már nem azért... de hosszú idők óta már, hogy ilyen jó bejegyzést olvastam. Az egészből az jön le, hogy Dani "KICSIT" öntelt. Mellesleg ki látott már olyat, hogy olyan mondja meg Daninak az igazságot akinek a véleménye kicsit is hatással van rá. Danit ismerve amint elolvassa olyat ír amivel elgondolkoztat és valakit még meg is botránkoztat (vagy nem). Bennem az is felmerült, hogy még nem heverted ki magad Tutuka halála miatt és ahogy már bemutattad magad ilyenkor képes vagy olyanokat mondani hozzád közelálló embereknek amit nem gondolsz komolyan, de akkor nem. (:

    VálaszTörlés
  5. Mallow ezzel szerintem nem ''KICSIT'' alàztad vèrig Dancit ^^''
    Yoko le a kalappal, jòkat ìrtàl de ezt eddig is tudtuk/am.

    VálaszTörlés
  6. Mallow, messze álljon tőlem, hogy Danit lealázzam, oltsam, bántsam, megsértsem, meg egyéb ilyen dologat tegyek/mondjak neki/hozzá/vele.
    Érdekes amit írtál. Érdekes.
    Markov, lehet hogy sokan tudtátok, én mégis azokat hallottam, akik nem :)

    VálaszTörlés
  7. Aki véresen komolyan veszi ezt a bejegyzést, azt csak sajnálni tudom. Zolival már vagyunk olyan viszonyban, hogy ismerjük egymást annyira, SZERETETből oltjuk egymást.:P

    A vízöntő és a mérleg.:P

    A fogalmazás tartalmát illetően, az egyetlen dolog, amivel mai napig nem értek egyet:
    Oks, az Akatsuki lassan már több tucat tagból áll össze, míg a Hebi/Taka mindössze 4ből.
    CSAKHOGY:
    Nyugodtan hozzál be plusz karaktert, ami KÖTŐDIK a Naruto univerzumhoz.
    Füvi egy ŰRLÉNY.

    Túl van tárgyalva.(K)

    VálaszTörlés
  8. ufh...
    Greed? - Full Metal alchemist?
    Herkules?
    Barlog? - gyűrűk ura?
    Omnistrife?
    Shongoku? - Dragonball
    Még sorolhatnám, de ezek például nem kötődnek a Naruto univerzumhoz tudtommal, úgy tudom Naruto nem harcolt a Balrog ellen vagy Greed ellen. Jó persze a Balrog csak addig tűnt fel míg el végezte a nagyobb teendőjét. Szóval mindketten tesztek bele olyan karaktereket, akik színesítik és mozgatják a történetet.
    Ebből a szempontból olthatjátok egymást napestig is szeretetből! xD :D

    VálaszTörlés
  9. Kuvikiussz: itt most főszereplőkröl van szó, nem pedig 5 másodpercet szereplő balrogokról...

    VálaszTörlés
  10. bocsánat, javítom:
    *Kovikusz

    VálaszTörlés
  11. Illetve:
    Leo és Elton?
    Igazából még az a cseppnyi kötődés, hogy Deidara kezei is megcáfolható mivel Dei'nek azután is voltak szájjal vértezett karrjai, hogy Elton és Leo életre kelt így ők teljesen fiktív karakterek. Emellett egy wc megjelenésű dimenzió kapun keresztül jöttek létre, nem is értem, hogy miként tart Dani külömbnek egy űrlényt két dimenzió kapuból jött embernek vagy kéznek.
    Űrlény Vs. Másik dimenzióból jött élő kezek

    VálaszTörlés
  12. Könyörgök.
    Ahogy André is mondta, Füvi FŐSZEREPLŐ.

    Leo és Elton a 8. részben POÉNból jelentek meg. Amint megjelentek, ki is nyírtam őket, mert nem akartam azt az elvet megerősíteni, ami éppenséggel Zoli sorozatában böki a csőrömet.

    Igen, szellemként visszatértek Eltonék. De tessék visszatekinteni, hogy mennyi időre.
    3 epizódonként volt 2 mondatuk. És amint tudtam, kiiktattam őket.

    Azonban!

    Minél kevesebbet nyomok 1-1 karaktert, a nép annál inkább követeli azokat.

    Így gondoltam, kedveskedek nekik, és emberré varázsolom Eltont és Leot.

    Szintén érdemes megnézni, hogy a megtestesülésük utáni epizódokban mennyi szerepük volt.(Y)

    Ezek után pedig mi is jött?
    Jaaah, igen. Amikor epikus harcot vívtak Sasuke ellen.
    Ismételten lazán kinyírtam őket, mert
    NEM AKAROK ERŐLTETNI FELESLEGES KARAKTEREKET.

    Imádom, amikor egyesek ilyen disszonáns, irreleváns kijelentéseket tesznek..

    VálaszTörlés
  13. Nem nekem pofàztàtok,hogy a kritikàt lekell nyelni? XD
    Bàr igaz ami igaz rèszben mind 2 pàrttal egyetèrtek.Viszont Fuvi nem illik a narutos vilàgba.Elton ès Leo pedig jòcskàn belefèrnek.Zoli filler karaktereji filmekbe illetve kaland regènyekbe illenek mintsem egy paròdiàba.Ezzel ellentètben dani minden egyes filler karaktere tobbè kevèsbè helyt àllt a dani àltal lerajzolt vilàgban.Greedet leszàmìtva.Na a HB-ben nem ez a helyzet.Fuves cs meg egyèb karakterek amiket zoli kitalàl rohadt jòk,gondolok itt a fertozo fickòra,de nem illenek bele abba a vilàgba amit zoli megrajzol.Akkor zoli simàn shounent is csinàlhatna.Akkor belefèrne.De a mufaj nem ez.
    Remèlem sikerult kifejteni a lènyeget.

    VálaszTörlés
  14. Markov ha talpnyalásról van szó te kiteszel magadért, és vedd ezt bóknak hülye gyerek. Ugyan már alátámasztottad, hogy miért irreális karakter Füvi persze hülyeség az egész mint a fejed, Yoko az előbb írta le, hogy nem a paródián hanem a történeten van a lényeg akár egy regényben, de azt nem említed, hogy Dani TELJESEN egyedileg alkotott két karaktere milyen alapon illik bele a Naruto világába. Az megint csak kérdés, hogy melyik fogyatékkal élő ember mondta neked, hogy a FanMadenek vannak megkötései mint pl, hogy csak paródia lehet vagy, hogy egyáltalán vannak stílusai mint pl.: Shounen.

    Dani: Ahogy Yoko tette Füvit a Hebibe, úgy tetted te a "DefektDuót" az Akatsukiba, az már más, hogy meddig szerepeltek és megint más, hogy mekkora szerepet adtál nekik. Igaz Füvi-t nem ölte meg Yoko így hosszasabb lesz a szerepe. De tökmindegy, hogy mit is mondok mert képtelen vagy bevallani a tökéletesnek hitt sorozatod, hibáját illetve nem az csak furcsa, hogy ezek után mondod ezt. Persze szerintem csak véded az akkori állításod mivel akkor még nem szerepelt Leo és Elton így az általad leírt "HIBA" így már rád is érvényes. Bevallod vagy sem ÖNTELT vagy. (:

    Markov...hülye gyerek.

    VálaszTörlés
  15. Mallow szeretnèm felhìvni a figyelmed,hogy megjegyeztem szèp magyar szavakkal,hogy rèszben veletek is egyetèrtek ès arra,hogy 13 èves taknyos vagy aki felnottekkel beszèl.Tehàt moderàld magad.Semmi jogod nincs csak ùgy hulyènek nevezni mert megmondom a vèlemènyem.Ezt nem talpnyalàsbòl mondtam,ès csak mert nem egyezik szuper deduktìv elmèleteiddel,mèg nem jelenti azt,hogy nem szabad kifejteni.Yoko a tortènetre koncentràl,de mint mondtam a VILàG amiben lejàtszòdik nem illik fuvihez.EZ az èn vèlemènyem ès nem feltètlenul rossz csak mert te azt gondolod.De te szembesulj azzal,hogy azt remèled Mattent tudod utànozni csak mert nèha ìrsz pàr okosat.Matten egy kulon kategòria.Igen,lehet az is,hogy dani ontelt,de te ezt nem azèrt àllìtod mert a kis eszed azt sùgja,hanem mert mindenbe belekell kotnod,hogy megmutatsd ki a nagy kritikus.Mèg akkor is ha nincs beleszòlàsod a dologba.Làsd a mùltkor gàspinak ìrtam pàr sort a rajzàròl,erre te mivel jossz? ''neked nincs jogod becsmèrelni gàspit csak mert te markov vagy''
    Gàspi megkèrt,hogy ìrjak kritikàt.De amikor màsokròl van szò akkor a kritika annyibòl kell àlljon hogy ''ugyes vagy,szuper lett stb..''.Ha meg ròlam akkor mehet az òcsàrolàs.Ezt megszoktam ugyan,de te tudd hol a helyed mert itt mindenki minimum 5 èvvel idosebb nàlad ès a hulye GYEREK te vagy...
    A vèlemènycsere okè de a neveletlensèget nem turom,foleg egy olyantòl aki jòval kevesebbet èlt ès làtott mint èn.

    VálaszTörlés
  16. Hurr durr, vihar a biliben.
    Remélem azt levágjátok, hogy az eaé-t meg a hb-t összehasonlítani nagyjából olyan, mintha számon kérnéd a banántól, hogy miért nem sárga és íves. Az összehasonlítás elve csak abban az idősíkban állta meg a helyét, mikor Dani a kritikáját megfogalmazta, mikor még nem teljesedett ki, hogy a HB mis is akar lenni.
    Míg az EAÉ egy naruto paródia volt és maradt is, néhány supporting characterrel, addig a HB szinte egy teljesen önálló történetté nőtte ki magát, mely ugyan még laza láncokkal kapcsolódik a naruto univerzumhoz, azonban már látható a nyílt törés és az egyéni történet felé indulás.
    Attól, hogy mind a kettő fanmade, még semmi értelme összehasonlítani őket, ahogy egy Scrubs-ot sem hasonlítunk össze egy Six Feet Underrel.

    Ilyen formán felettébb röhejes ez a vita, főleg hogy eredetileg két jóbarát incselkedése csak, így gondolom Yoko és Dani is ugyanúgy jól szórakoznak azon, ahogy egymást külditek a halál faszára, mint én.
    Mallow: Egy intellektuális magaslat elérése után lehetsz ilyen piszkosul nagypofájú (bár akkor sem érdemes folyton), viszont Te ezt még nem érted el. Mint sokszor mondottam, a stílus engem nem zavar, főleg hogy pár egyszerű ujjgyakorlattal képes lennék stílusosan a porba alázni (csak hogy megmutassam milyen érzés "hülye gyereknek" lenni), de sajnos még butaságokat is beszélsz. Az egyedüli, amiben igazad van, hogy fanmadeknek nincs megkötésük, így ez a fajta elvárás, baromság.

    Markov: Érdekes módon a vélemény szabadságáról beszélsz, miközben módszeresen törlöd a blogodról az én írásaimat.

    VálaszTörlés
  17. Mallow:
    Pont az olyan kaliberű tájékozatlan szubjektív f*szokat, mint te szólítottam meg nem is olyan rég egy rap formájában.
    Ha néha mondjuk felkacsintanál az én blogomra is, vagy akár egy NKW fórumra, akkor tapasztalhatnád, hogy nálam jobban senki sem kritizálja az Egy akatsukis életét.
    Minden egyes kiadott epizód után leírom a személyes véleményemet, melyben a HIBÁKra világítok rá. Így annyit megengedhetek magamnak, hogy ha laza arányban kiállok a Pozitívumok mellett, akkor azt határozottan tegyem.

    A te szótáradban ez a definíció felel meg az "öntelt" kifejezésnek.

    És akkor én most illedelmesen hátat fordítok, és Herp Derp kegyeire bízlak téged.
    Nem, nem azért, mert intellektualitásban képtelen lennék felvenni a versenyt egy saját igazát szajkózó, kompromisszumra képtelen egyénnel.
    Hanem mert én Derppel ellentétben kevésbé rendelkezek annyi toleranciával, hogy egy - általad használt jelzővel éljek - "hülyegyerek" infantilis baromságait hallgassam, és reménytelenül próbáljam felvilágosítani.

    VálaszTörlés
  18. Markov, az, hogy Mallow hogy írja le a kommentjét valóban lehetne moderáltabb, ebben igazat adok. De érdemes megfigyelned, hogy nem minden hülyeség amit ír!!

    Herp Derp-nek szintén igaza van abban, hogy a 2 sorozatot összehasonlítani nem 100%ban lehet.
    A bejegyzésem nem is erről szól, 1-2 helyen írtam csak.
    "két jóbarát incselkedése csak" -> így van :) Ha észrevetted, a vita nem is köztem és Dani között zajlik most itt hanem köztetek :D

    Dani, érdekes, hogy nem azon kútad fel magad, amit írtam, hanem amit a TÖBBIEK írnak ide :D
    MIért érdekes? Mert leginkább attól tartottam, hogy azért fogsz ilyen "állapotba" kerülni, mert félreérted a bejegyzésem tartalmát. De az első kommentedből hál'istennek megerősítetted, hogy nem :)
    A "mindenkinek önálló véleménye lehet" mondatot nem kellett volna odaírnom? O_o :D

    Végezetül, a bejegyzés tartalma, továbbra sem Dani piszkálása ^^
    ÉS nem tudom, hogy jutottunk el a bejegyzésünktől addig, hogy Danira az "öntelt" kifejezést mondhassuk, de egy biztos!
    Dani nem öntelt! Amiket írtam most, azok közül csak egy db-ba kötött bele, és azt le is írta, miért.
    És ez csak az Ő véleménye = 1db ember. Most az más tészta, hogy pont ennek az embernek van egy sorozatja, ettől független nem kell leharapni egyből :)

    VálaszTörlés
  19. Herp Derp: Frankòn jogos amit mondasz.Belàtom azt is,hogy nèha elhamarkodottan toroltem a megjegyzèseidet ès ezèrt bocsànatot kèrek.Viszont mint most mallownàl,nàlad is felhùzott az,amilyen formàban leìrtad a mondanivalòt.Nem feltètlenul kell a sàrga foldig alàzni valakit.A jovoben megpròbàlok tollerànsabb lenni ès te meg cserèbe kìmèld meg az idegrendszerem ha megkèrhetlek. :)

    VálaszTörlés
  20. Yoko egy szòval se mondtam,hogy csak hulyesègeket ìr.Van igaz abban amit mond,csak a kifejezès nem tetszett.ès ezt nem turom...

    VálaszTörlés
  21. Mallow, csupán egy kérdés: Ismered (személyesen) Danit? :D
    Nem. Akkor mi a halálért állítasz róla olyan dolgokat, ami MARHÁRA nincs úgy? :]
    Felőlem hihetsz engem talpnyalónak, de akkor elég gáz vagy, kicsi szívem. ;) Hiszen engem SEM ismersz... :D Mást is csak cs*szegetni tudsz, ahelyett, hogy a lelkedet raknád helyre... Járj pszichológushoz, aztán szólj, ha minden okés. :) Köszönöm a blog olvasói nevében is!

    VálaszTörlés
  22. Jajj már!
    Most már ne bántsátok szegény Mallowot!
    Szerintem ennyiből bőven értett már xD
    Felfogta, hogy mi a szitu, s innentől csak békés, formában folytatódjanak a dolgok, ha kérhetem :)
    Köszönöm a SAJÁT nevemben ;)
    By: Egy egyszerű blogolvasó.

    VálaszTörlés
  23. Pfúú XD Most mondhatjátok majd, h egy köcsög vagyok, de végigmosolyogtam az egész komment bombát xD
    Mallow: Te állítolagos új géniusz, megkérlek, hogy moderáld magad;) Sugárzik a megjegyzéseidből, hogy nem csipázod Danit. Egy olyan emberről próbálsz meg véleményt alkotni, akit amúgy nem is ismersz a valóságban. Mélyről jövő gratulációm (Y) Ezek szerint te sem vagy tisztában generációnk nagy problémájábal;)
    Yoko: Szerintem a HB pont így jó ahogy van. Máshogy el sem tudnám képzelni. Amúgy én Füvit mindig is úgy kötöttem a Nartohoz, h Rikodou hozta létre a holdat és PONT. Ennél többet nem is kell tudni xD
    Dani: Ne húzd fel magad xD (Ennél többet most nem tudok hozzátenni xd)
    Herp: Én már egy ideje megvagyok róla győződve, hogyha hallgatok rád, akkor jól járok:) Szóval szerintem pont ideális, hogy megjelentél abejegyzésnél
    Markov: Ha az állítólagos felnőtt korcsoporthoz tartozol, akkor ne vedd fel az ilyen kis "sértéseket"
    Utólag még annyit tennék hozzá, hogy csigavér emberek^^ (Y)

    VálaszTörlés
  24. Hahahahhaaaa:D:D Boti (akinek volt vele dolga, ismeri, akinek nem, az nem) "nethuszárakciói" óta nem nevettem ilyen jót a "fanmade vitákon":D:D Már csak ezért is köszönöm a bejegyzést Zoli:D
    Markov: Azért oké, hogy 13 éves Mallow, de nem kéne szerintem ennyire lenézni ettől még. Másrészt véleményem szerint nem volt nagyon nyers Herp Derp kommentje, gondolj bele régen miket írt volna :D ahhoz képest ez egy "lájtos" megfogalmazás.

    Mallow: Benned hatalmasat csalódtam, vagy rossz napod van és átgondolatlan dolgokat írtál, vagy kimutattad a fogad fehérjét. Légyszíves töprengj el azon h miket írtál Markovnak, és legfőbb az, hogy MIRE reagáltál ilyen indulatosan, merthogy az ifjú olasz barátunk (nem akartam szóismétlésként újra Markovot írnixD) Ja és igaza van az említett személynek...NE AKARJ MATTEN LENNI.
    Egyébiránt szerintem most sem esett le, ha tévedek javítsatok ki, de Daninak az a baja, hogy utálja Füves CS-t és ennek tetejében a csiga(szerű lény) még főszereplő is, pedig köze sincs a Narutohoz, és nem egy ilyen karakter fordul elő a HB-ban.

    Nem tudom ki írta, de igazat adok abban, hogy ez a "kritika" már rég elvesztette az aktualitását, azóta rájöhettünk hogy a HB NEM KIZÁRÓLAG paródia, sőt...szerintem ezeken a vitákon Zoli jót röhög, és Dani is így tenne, ha Mallow drágaság nem húzta volna fel.

    Mindent összevetve úgy gondolom, hogy értelmetlen ez a civódás:)

    (ha orbitális baromságok vannak néhol, azért elnézést, fáradt vagyok^^)

    VálaszTörlés
  25. ááá a valahogy lemaradt egy sor...
    "...az ifjú olasz barátunk..."
    * semmi olyat nem mondott, amivel ilyen megnyilvánulást érdemelt volna.

    VálaszTörlés
  26. Bocs, mindent vissza szívok, Herp Derp-nek van itt nagyon igaza meg persze Daninak is. Nem lehet össze hasonlítani a kettőt, és igen Dani minden epizód után ír egy saját véleményt ami az előző résszel kapcsolatban igen negatív lett véleményem szerint pedig szerintem nem volt rossz. Persze erről volt már szó, hogy a készítő teljesen máshogy látja ezt az egészet, így meg értem azt is, hogy miért gondolkodsz máshogy egy adott részről mint egy sima fan aki néhányszor megnézi, és nem veszi észre a hibákat amik a te szemedet meg b*sztatják. Rossz példákkal hoztam fel, mert csak néhány perces/másodperces karaktereket vonultattam fel és ezek nem állják meg a helyüket. És bocs ezért. Végig gondolva nálad Dani csak mellék szereplőknek lehet mondani a példáimat, míg Füvi tényleg fő szereplő, persze ezek mint mondtam, vagyis írtam, mindegy meddig szerepelnek, azért vannak hogy mozgassák, színesítsék a történetet, legyenek akár mellék vagy fő szereplők. Ennyi az egész röviden.(persze ez megint csak az én véleményem)

    VálaszTörlés
  27. annyit fűznék hozzá: Zoli, légyszi, tegyél valamit a háttérrel, mert a feka háttéren a fehér betű, szemüvegben olvasva, betegen.. hogy is mondjam.. kb forog velem a világxDD

    VálaszTörlés
  28. Igazából teszek rá ki csalódott kiben Sharko de azért elmondom a javát én mondtam annak ami ott áll, de jócskán benne vannak azok a változtatások amiket a haverom írt. Most mondja bárki, hogy utólag állíthatom ezt, de ha csak azok alapján mondjátok ezt amiket láthatni az előző megjegyzésben akkor nem kell mentegetőznöm, tényleg egy hülye gyerek Markov, sőt mindjárt az hülyeség, hogy megemlíti azt, hogy neki mindig papolnak arról hogyan tűrje el a kritikákat, na de azért vegyük azt is figyelembe, hogy rendszeresen rinyál miattuk, sőt ha esetleg nem a rossz kritika miatt akkor arról rinyál, hogy ő nem rinyál de hát ez már rég hülyeség. Ismerem Danit de természetesen álneven ki tudhatná ezt. Ha tisztában van a rossz akaróival ne is számítson bármelyikre hisz fogalmam sincs ki az aki sokszor köt bele és milyen a baráti köre de azt tudom amit a neten mutat magából, az meg, hogy mikor kritizálja a sorozatát lehet megjátszás akár teljesen őszinte én inkább Markovtól idézek nem szó szerint de azt mondom amit gondolok. Herp Derp pedig tipikus példája annak, hogy mennyire van hatással bármiféle rossz kritika Markovra. Dani én indokoltam, hogy mért tartalak ÖNTELTnek azaz nem pont önteltnek ezt először a hecc kedvéért írtam csak de ha nem volt teljesen érthető a szövegkörnyezetből következtetni lehet szerintem. Tudom, hogy alig aki nézi a blogomat de mindjárt az elején leszögeztem, hogy nem utánozni akarom Mattent ha így lenne indokokat szívesen fogadok. Herp Derp-nek nem egyszer mondtam, hogy nem hiszem magam kritikusnak és nem is állítottam soha. Új géniusz? erről még nem hallottam. De akkor lássátok képes vagyok rá kimondom: van amiben TÉVEDTEM, lehet, hogy másra gondolok mint ti, de ez biztos.
    Sharko: HB-ben a Hebi a főszál az 1AÉ-ban az Akatsuki, ahogy Füvi úgy Leo és Elton is szerepet kapott a főszálban (főszereplő) teljesen más dolog, hogy mennyi időre de egyáltalán lehetséges, hogy Daninak nincs igaza? o.O
    Mondjatok bármit de ha csak kiejtem bárhol, hogy Daninak nincs igaza, szerintetek van bármi esélye, hogy az embereknek 20%-a igazat adjon? Nem. Írjatok bármit nem muszáj elfogadni de elgondolkozni rajta érdemes.
    Doma: Mond csak el mi a baja a generációtoknak mert teljesen biztos vagyok, hogy a témától eltérő lesz. Az biztos, hogy az 1AÉ copy történetet elégszer meséltetek és hol igaz hol nem már unom, ugyhogy remélem nem erre gondolsz. Ha ezekből egyel jogos problémátok van itt kérek elnézést tőletek. Utólag elmondom mint a személyről magáról Daniról nem tudok sokat de a személyiségéről megvan a véleményem elég vegyesen. Ha azt állítja valaki, hogy teljes hülyeséget írtam írja le sorba mindenre a mondanivalóját. Bocs ha van benne hiba vagy ha értelmetlen helyenként.

    VálaszTörlés
  29. Komolyan mondom, ahogy itt a legtöbben érvelnek, öröm volt olvasni. :D

    Herp Derp : Látom, a stílus neked tényleg csak ujjgyakorlat. :D
    ( Mintha egy hernyót látnék pillangóvá változni, :'D hüpp XD )

    Yoko:
    Most őszintén bevallok neked valamit. XD :D
    Az 1aé fangörlségi őrület tetőfokának hevében ért engem anno a HB.
    Így az első részeket igen magas elfogultsággal fogadtam, konkrétan az énem egyik fele szarrá utálta az első 2-3 részt. Először mindig a negatívumokat lestem benne kaján örömmel, szétröhögtem magam, és szétoltogattam fejben, mint egy szorgalmas tűzoltó autó.
    De csak a kezdeti felháborodásom után, mert - jelzem ismét, 1aé rajongói hevületemben - az első reakcióm az volt : "Hogy merészeli?" XD a következőben meg ott forgott, villogott a kép sarkában a "Koppintás" márkajelzés sárga betűkkel..
    Közben azért időnként előkúszott énem másik fele is, és egy vékonyka hang azt mondta : Az 1aé-t pedig ugyanilyen alapon Fwa koppintásnak hívhatnák, amit meg is tettek néhányan, ami miatt megnéztem néhány Fwa részt is, de számomra tizedannyira sem volt élvezetes, mint egy 1aé rész. Máig nem tudom, ez mennyiben köszönhető a nyelvi különbségeknek, de állítom, hogy poén és rajzolás szinten is sokkal kevésbé volt bejövős.
    És még sokminden mást is mondott a vékonyka hang, és kénytelen voltam elismerni a pozitívumokat is a HB-ben, bár szinte fájt beismerni. Az összes többiek, az amatőrtetők megjelenése csak ezek után történt, és jóval kevesebb sár és hógolyódobálást kaptak gondolatban, mert a legtöbbjükre csak legyintettem, egy-egy rész után. (Voltak kivételek azért. )
    Az Ec-t meg nem sorolom gondolatban az amatőrtetők közé. De csak Markov tudja, milyen sok (építőnek szánt) kritikát kapott tőlem.
    A lényeg a lényeg, bármilyen gyarló is legyen ez tőlem, énem egyik fele utálni akarta a HB-t, (ez kb. az első 2-3 rész után volt. ) Ami megváltoztatta részben a hozzáállásomat, az Danci akkori attitűdje volt.
    Hogy barátilag tekintett rád, (az ellenségre!!! XD ) és idézvén a címet - „Konkurencia: A Hebi-s barmok” - ezzel mintegy egyenrangú szintre helyezte a sorozatot az 1aé-vel szemben, és elfogadott riválisaként.
    Sok kritikát kaptál, de önmagát is kritizálja ennyit, meg másokat is.
    Az rendkívüli teljesítmény, hogy nem omlottál poraidba a "mester" szavaitól, se nem reagáltál hirtelen felindulásból, hanem továbbra is megjelentél újabb és újabb HB részekkel, amik látványosan fejlődtek, több szempontból is, ahogy kibomlott a történet, és így egyre kedvelhetőbbé vált a sorozat. Véleményeket, oltogatókat hátrahagyva, csak az eredeti tervedre fókuszálva, nálam ezekkel vívtad ki a tiszteletet.
    Látszik, hogy zavart a kritika, mert most idővel felhoztad, de sosem befolyásolt Danci véleménye annyira, hogy pl. Füves Cs-t kivedd a sorozatból, csak mert neki nem jön be. ( Itt jelezném, hogy 65% kedveli a Füves Cs karaktert, és én is. :D Konkrétan tök nem érdekel, szerintetek hogy, vagy hogyan nem kapcsolódik a Naruto univerzumhoz, szerintem nagyon eredeti ötlet, és kedvelhető a karakter, és ha nem fér bele a korlátolt világképetekbe egy űrlény a ninják mellett, akkor tanuljatok tovább. XD )
    Ha már itt tartunk, ugyanakkor én is kicsit soknak találtam az új szereplők létszámát, úgy éreztem a fővonal kevésbé halad, széttöredezik a történetvezetés, nade én se Lost részeken nőttem fel.
    Ez az én szubjektív véleményem volt, de szerintem sokkal több fan sárdobálást kaptál volna, ha nincs az a blogbejegyzés Dancitól, mert az 1aé első nézés után sokaknál bekerül a "szent és sérthetetlen kedvencek" kategóriába, így kiváltva a FUUUUUUUUU életérzést, ha vitákra kerül sor. Én már csak tudom. :P

    VálaszTörlés
  30. De jelentem, már rég nem vagyok ilyen elfogult, aminek igen egyszerű oka az, hogy elég ritkán jelennek meg a sorozatrészek, és az éheztetés a legelvetemültebb rajongókat is megviseli, és mikor én bekapcsolódtam, egyszerre nézhettem meg vagy 20 részt. Én pedig jellemzően otaku módban szeretek sorozatokat nézni. Nem hülyék a tévések sem, hogy heti 1-2 részt adnak le egy menő sorozatból, és így is kevesli a közönség.
    Jó, most erről egyik készítő sem tehet igazán, senki se fizet érte, nem azért mondtam...

    Jah igen, és Markov határozottan nem "hülyegyerek".
    ( De vannak hibái, ahogy mindenki másnak, hozzáteszem NÉHA MINDENKI érzékenyebben vesz fel egy-egy negatív kritikát. )

    Mallow, úúgy lájkolom a korai ítélkezést...
    Majdnem annyira, mint a korai örömöt.
    XD (Tudtátok, hogy van egy ilyen nevű együttes ? XDDD )

    VálaszTörlés
  31. http://www.youtube.com/watch?v=nNfx1kGV420&feature=related

    Mallow: Hogy jön ide az, hogy mi a véleményed Daniról? Kit érdekel? Teljesen irreleváns az egész szempontjából. Egyébként nem, nem mindegy, hogy mennyi időre szerepelt Leo és Elton. Míg az EAÉ-n belül néha megjelennek különböző segédszereplők, amik néha egy egész részt is kaphatnak (leo és elton halála, most herkules), addig végig megmarad a fő irányvonal az akatsuki és a naruto paródiájaként.

    A HB nem kíván paródiaként fellépni, az ott megjelenő, a naruto univerzumától teljesen eltérő karakterek és a Hebi körül forog az egész történet.
    De mint mondtam, pont ezért felesleges összehasonlítani a kettőt, Dani is csak akkor tette meg, mikor még nem körvonalazódott, hogy a HB milyen irányba megy tovább: paródia lesz-e, vagy önálló karakterekkel, önálló történettel fog rendelkezni.

    Renge-kün: Bocs, de ezt nem olvastam el. Elég volt kivájnom a lényeget Mallow hsz-ából (ami azért nem kis feladat, lássuk be. Így, hogy nincsenek vesszők, hatszorosan összetett mondatokban ír), nincs erőm, sem kedvem nekiülni egy baromi hosszú, enterek nélküli irománynak, ami ahogy beleolvastam hasonlóan "szófosás" stílusú ("én úgy gondoltam, hogy (...), hogy (...), hogy (...) ).

    Markov: Oks, majd akkor gondolok erre. Nekem nem nehéz felfogni, hogy kivel hogyan kell beszélnem (lásd: Mallowot sem oltom le, tekintettel a korára, hisz én is hasonló voltam egykor), csak nektek se legyen nehéz, hogy ez nem kívülről, objektívan meghatározható dolog. Igen, sokszor köcsög vagyok, direkt rászállok dolgokra, offenzív és trágár is vagyok, tudok róla, hisz én csinálom, ráadásul direkt. De ez mindig csak a vélemény felé, hisz nem ismerlek titeket. A vitapartner felhúzása nagyon egyszerű módja annak, hogy az hibát kövessen el, a logikai egységét megbontsam, ízekre szedjem az érvrendszerét. Ez az offenzív stílus azonban, még egyszer mondom, a vélemény jelzője, hisz másé nem is lehet. Nincsenek illúzióim arról, ellentétben sok emberrel, hogy a neten különféle beszélgetésekből meg lehet ismerni a másikat.
    A jövőben akkor figyelni fogok a kikötésedre, Te pedig ne vedd magadra ezeket.

    A többieknek: Jajj srácok, elég a bókból, még elpirulok. :$

    VálaszTörlés
  32. Még így végszónak annyit nyögnék be, hogy itt a blogon található egy olyan kis fülecske, hogy:
    1AÉ - HB kapocs.:)
    Érdemes elgondolkodni a dolog miértjén.

    VálaszTörlés
  33. Lusta vagyok elolvasni az összes megjegyzést, pedig tök kíváncsi vagyok... x.x ._.

    VálaszTörlés
  34. Nah, amint látom a legtöbb embernernek öröm volt olvasni a bejegyzést és az ebből született kommenteket :D

    Koncica, ezt már Dani is többször mondta neked :D
    Nekem nagyon fényérzékeny a szemem, így a legkisebb fényerőn nézem a gépet, ahol nem vakít annyira :) De akkor lassan megváltoztatom :)

    Renge-kün, imádlak :D
    "1aé rajongói hevületemben - az első reakcióm az volt : "Hogy merészeli?" " KB aki szidta a HBt mindenki így volt vele majdnem :D
    Aki netán nem, az meg a kötekedős fajta (lásd Kazekage-sama :P ^^ (K))

    A témákat magam részéről már lezártam, azaz nem szeretnék újra beleszólni. Azaz innentől megfigyelő szerepet töltök be :) De élvezet olvasni amit írtok :)

    Herp-Derp: ezt kibaszott KŐBE vésem:
    "a HB szinte egy teljesen önálló történetté nőtte ki magát, mely ugyan még laza láncokkal kapcsolódik a naruto univerzumhoz, azonban már látható a nyílt törés és az egyéni történet felé indulás."
    :) nagyon jól mondtad ^^

    VálaszTörlés
  35. Yoko :
    Jah, az nekem is nagyon tetszett, de azért ne istenítsük túl, mert még a fejébe száll.
    Am én is. <3 :D

    Herp Derp :
    Megbocsájtok, annál is inkább, hogy a hosszú bejegyzés Yoko-nak szólt, ami elkerülte a figyelmed.
    Tényleg használhattam volna többet az entert, érdekes, pedig általában kifejezetten ügyelek erre.. :S

    VálaszTörlés
  36. Generációnk fő problémája alatt azt értettem, hogy manapság mindenkiről mindent neten leszűrünk és így alkotunk róla egy képet. Hidd el nekem, mikor élőben találkoztam Danival, teljesen más volt. (Pozitív irányban) Szal nem, nem kopikról akartam írni;) És már jó ideje kijelentettem, hogy nem vagyok tagja a tetves New Generation-nek...

    VálaszTörlés
  37. Köszönöm szépen mindenkinek aki itt irogatott, pár percre elűztétek az unalmat lelkemből :)

    VálaszTörlés
  38. Boldog szülinapot! :))
    http://www.kepfeltoltes.hu/120123/F_vi_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Nem éppen szülinapi Feeling, de remélem tetszik:)

    VálaszTörlés
  39. Tetszik :D
    Nagyon is :)
    de tényleg nem szülinapi feeling ^^"

    VálaszTörlés
  40. 1 év telt el de akkor sem maradok ki XD
    Az en velemenyem
    1AE: fa*za nem kell valtoztatni
    HB: most irjam le ugyanazt? ;D

    Mind 2 jo ugy ahogy van. Szet rohogtem az agyam a kommenteken XD.

    VálaszTörlés